28. lipanj 2016.

Richard Branson otkrio kolosalni gubitak, zatražio novi referendum o Brexitu

Britanski milijarder Richard Branson kaže da je njegova Virgin grupa nakon referenduma o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije izgubila oko trećine vrijednosti. Gostujući u emisiji Dobro jutro Britanija ITV-a, Branson je rekao da UK korača u "katastrofu" i pozvao na novi referendum jer su tvrdnje kampanje za izlazak bile "netočne", prenosi Belfast Telegraph.

- Funta je kolabirala na najnižu razinu u trideset godina. Zemlja će ući u recesiju, a udarac na banke znači da one neće posuđivati novac - rekao je.

Virgin grupa ima udio ili je u vlasništvu brojnih kompanija, a prema Bransonu, u posljednjim danima je izgubila trećinu vrijednosti. Financial Times je vrijednost konglomerata u 2014. godini procijenio na oko 5.5 milijardi funti.

- Mi nismo prošli ništa gore od bilo kog drugog, ali ja sumnjam da smo izgubili trećinu vrijednosti, što je grozno za  zaposlene. Mi smo se pripremali za izrazito veliki posao i sad smo ga otkazali iako je on uključivao 3000 radnih mjesta u svim dijelovima zemlje.

Branson je pozvao javnost da nastavi s potpisivanjem peticije za drugi referendum koja trenutačno broji 3.5 milijuna potpisa.

- Kad su zagovarači Brexita javnosti rekli da ljudi pretjeruju kad kažu da ćemo imati financijsko taljenje, ja mislim da je dokazano da oni nisu pretjerivali. Mi srljamo u katastrofu, kad u biznisu shvatiš da si donio lošu odluku ti je promijeniš. Ja ne kažem da je treba odbiti, samo dopustite istim ljudima koji su glasali da dobiju još jednu šansu, to je demokratski - rekao je milijarder koji je svoje gledište i poziv za drugi referendum detaljnije obrazložio na svom blogu.