Preporučeno
StoryEditor

Rimac Automobili i Storm Computers među 10 najinovativnijih tvrtki u Europi

20. Lipanj 2016.
Piše:
Lidija Graho

Uz najvažniju sporednu ˝stvar˝ na svijetu - nogomet, odnosno Euro koji je u tijeku, dvije hrvatske tvrtke Rimac Automobili d.o.o. i Storm Computers d.o.o. završile su svoju utakmicu u Milanu, 17. lipnja 2016. gdje su preuzele European Business Awards (EBA) medalje u kategoriji inovativnosti.

Za podsjetnik, sve je započelo prije 16 mjeseci, kada su tvrtke iz Hrvatske i cijele Europe pozvane na prijavu za EBA sezonu 2015/16.. Prijavilo se oko 32.000 tvrtki iz cijele Europe, a u Hrvatskoj je nakon odluke europskog EBA stručnog žirija proglašeno 12 nacionalnih pobjednika u pojedinoj kategoriji. Nakon toga uslijedilo je snimanje video reportaža o poslovanju nacionalnih pobjednika koje su bile objavljene na EBA internet stranicama i cjelokupna javnost je bila pozvana na glasovanje.

Najviše glasova javnosti u Hrvatskoj osvojio je Rimac Automobili d.o.o.. Od ukupno 678 nacionalnih pobjednika samo njih 110 je pozvano na predstavljanje ispred stručnog žirija u svojoj kategoriji prije samog finala u Milanu. Iz Hrvatske od 12 tvrtki izabrane su dvije, Rimac Automobili d.o.o. i Storm Computers d.o.o. koju su se predstavile u Amsterdamu tijekom travnja 2016.. Uz još osam tvrtki iz Europe borili su za pobjedu u kategoriji inovativnosti. Dugo, ali izuzetno zanimljivo putovanje završilo je u Milanu, gdje su naše tvrtke preuzele medalje, a pobjedu u kategoriji inovativnosti je odnio TEKEVER iz Portugala.

[embed]https://vimeo.com/171162055[/embed]

Na održanoj konferenciji prezentirane su razne teme od kojih se izdvajaja ona o tehnološkim napretcima koji nas prate, poboljšanju vlastitih prodajnih sposobnosti i upravljanju organizacijom. Namjera konferencije je bila euducirati, ali i povezati najbolje tvrtke u Europi što i jest smisao EBA nagrada. Razmjenjivanje kontakta, širenje raznih poslovnih iskustava je ono što nagrade čini još većom. Brojke su na strani te veličine - u natjecanju 2015/16. sudjelovale su tvrtke iz svih zemalja Europske Unije zajedno s Turskom, Norveškom, Švicarskom, Srbijom i Makedonijom koje zajedno ostvaruju 1.200 milijardi prihoda s više od 2,5 milijuna zaposlenika.

Branko Tomašković, partner RSM Croatia d.o.o., ističe: - Čestitamo našim pobjednicima, izuzetno smo ponosni što smo pokazali da Hrvatska ima izuzetne i inovativne tvrtke. Bio je užitak biti s tako izvrsnim tvrkama na jednom mjestu, a za koje je važno da se međusobno povežu, jer su zasigurno pokretač promjena i kvalitetnijeg života u Europi.

20. travanj 2024 08:44