Preporučeno
StoryEditor

Roglić: Privatizacija je nužna ako želimo kapitalizam umjesto bankrotiranog socijalizma

06. Rujan 2016.

Ivan Lovrinović iz koalicije Jedina opcija (Živi zid, Franak, Promijenimo Hrvatsku, Akcije mladih) u ponedjeljak je poručio da se Podravka mora vratiti na popis strateški važnih kompanija jer je okosnica razvoja Koprivničko-križevačke i okolnih županija te najvažnija prehrambena industrija Hrvatske.

- Nedavno smo bili svjedoci kako je Podravka na telefonskoj sjednici skinuta s popisa strateških kompanija. Zanimljivo  je da je skinuta s tog popisa pored istih onih ljudi koji nas proteklih dana, kroz medije, bombardiraju idejom da su upravo oni zaštitnici nacionalnih interesa - rekao je tada Lovrinović na konferenciji za novinare u Koprivnici.

"Treba privatizirati sve"

Suprotno gledište je iznio vlasnik Orbico grupe Branko Roglić,  jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika i nositelj nekolicine dužnosti u Hrvatskoj udruzi poslodavaca rekavši bez imalo ustezanja da "treba privatizirati sve osim istinski strateških kompanija s područja energetike, šuma, voda, željeznica i gradskog prijevoza."

- Sve drugo treba hitno privatizirati jer ćemo u suprotnom i dalje propadati. Za Podravku treba pronaći strateškog partnera, ponajbolje svjetski poznatog proizvođača hrane koji bi je dalje vodio. Naš je problem što mi i dalje živimo u socijalizmu, kod nas 65 posto tvrtki nije privatizirano. Mi moramo sve privatizirati ako konačno želimo imati kapitalizam, a ne socijalizam koji je bankrotirao svugdje u svijetu osim na Kubi i u Sjevernoj Koreji - rekao nam je u telefonskom razgovoru Roglić.

Podsjećamo, Vlada je 11. svibnja na telefonskoj sjednici s popisa trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa tada ‘skinula’ osam tvrtki, za koje je bila predviđena privatizacija, a među kojima se našla i Podravka.

18. travanj 2024 19:25