06. rujan 2016.

RWE ulazi u opskrbu kućanstava s plinom

Jasmina Trstenjak
Jasmina Trstenjak

RWE Plin prvi u Hrvatskoj  od danas službeno kreće s opskrbom hrvatskih kućanstava plinom i u sljedeće tri godine planira zauzeti  oko deset posto tržišta opskrbe plinom. Po prvi puta, naglasio je na predstavljanju nove ponude predsjednik Uprave RWE Plina i RWE Energije Zoran Miliša, kućanstva mogu odabrati opskrbljivača koji nudi jeftiniji plin te postignuti značajne uštede.

- Građani mogu uštedjeti oko pet posto na svojim računima, a ako s RWE-om ugovore opskrbu strujom i plinom, prosječno će uštedjeti i do dva mjesečna računa godišnje – istaknuo je Miliša, naglasivši da je prelazak vrlo jednostavan i da RWE obavlja svu birokraciju te da se za razliku od struje, dobiva jedan račun.

RWE je danas jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pruža jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i električnom energijom svim kategorijama korisnika. Električnom energijom opskrbljuju 110 tisuća hrvatskih kućanstava i tvrtki te 23 milijuna korisnika električnom energijom i plinom u 12 europskih zemalja, a sigurnost opskrbe garantiraju činjenicom da njemački RWE godišnje isporuči tisuću puta veće količine plina nego što cijena Hrvatska godišnje potroši.

Što se tiče konkurencije na tom tržištu na kojem djeluju 34 opskrbljivača u obvezi javne usluge koji opskrbljuju kućanstva plinom, ne boje se. Potpuna liberalizacija tržišta plinom, istaknuo je Miliša, ukidanje monopola i davanje prava izbora građanima, dovest će do konsolidacije tržišta.

- S obzirom na veličinu zemlje i europskim iskustvima, očekujem da će se tržišna utakmica za nekoliko godina svesti na tri do pet velikih igrača. No mi smo spremni odgovoriti na izazove –poručio je Miliša.