Preporučeno
StoryEditor

Saucha se vratio u Sabor, a na pitanje zašto odgovara: Moram financirati svoju obranu

01. Ožujak 2017.

Tomislav Saucha, bivši SDP-ov saborski zastupnik osumnjičen za zlouporabu položaja, nakon afere ‘dnevnice‘ i pritvora u Remetincu, u srijedu se vratio u Hrvatski sabor i potvrdio da će nastaviti raditi kao zastupnik.

- Naravno da ću nastaviti s radom, izabrani sam zastupnik, izašao sam iz SDP-a i moj je status sada nezavisni saborski zastupnik, rekao je Saucha novinarima, dok o svom slučaju, odnosno aferi, nije previše govorio.

>>>Slučaj ‘Saucha i tajnica’: U tri godine oprano čak 20 posto novca za putovanja

- Znate dobro da ne mogu govoriti ništa o istrazi, ne bih uopće komentirao svoj slučaj, rekao je Saucha i zahvalio medijima koji su korektno pratili taj slučaj i razotkrili aferu ‘dnevnice‘.

- Od čega da živim? Uz svo dužno poštovanje, živim od svoje plaće i uvijek sam tako živio, a u ovom trenutku moram financirati svoju obranu, uzvratio je na novinarske upite zašto se vraća u Sabor?

Upitan hoće li mu optužbe biti prepreka u radu, odgovorio je kako to ovisi o korektnosti ostalih kolega.

- Ja se ne namjeravam skrivati i ne namjeravam šutjeti. Mislim raditi ovaj posao kao što sam ga do sada radio, najbolje što mogu, rekao je.

>>>Saucha se ispisao iz SDP-a

Objasnio je zašto je zatražio ispisnicu iz SDP-a. - Poslao sam pismo vodstvu stranke u kojoj sam proveo 17 godina, pola života, ne mogu ignorirati da me se sumnjiči za teško kazneno djelo za koje znam da nisam kriv, to ću morati i dokazati. Htio sam da nitko ne snosti teret za ono što se događa meni, rekao je zastupnik.

Nije želio komentirati izjavu bivšeg šefa, premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o njegovu slučaju, po kojoj je to bio "skoro narkomanski modus". Ne mogu to komentirati. - Nisam to gledao, znate da tamo gdje sam bio nisam imao pristup ni internetu, ni televiziji, rekao je Saucha.

Neizravno je potvrdio da se ne čuje s kolegama iz SDP-a.

- Ovih se tjedana intenzivno bavim radom na svom predmetu i malo komuniciram s bilo kim, osim s ljudima iz odvjetničkog tima. Bit će prilike, tu sam, ne skrivam se, ne bježim, neke vam stvari ne mogu komentirati, neke mogu, odgovorio je upitan čuje li se s kolegama iz SDP-a ili su prekinuli komunikaciju.

Nije govorio ni o jednom detalju vezanom za istragu. - Meni je cilj da se utvrdi istina i sazna tko je to napravio, ja nisam, netko drugi je morao to napraviti i meni je u interesu da se to sazna, imam povjerenja u institucije, rekao je Saucha.

https://www.youtube.com/watch?v=y91QW-4cElg

25. travanj 2024 03:43