Preporučeno
StoryEditor

Saucha tvrdi da je istražiteljima otkrio malverzacije s dnevnicama iz 2016.

07. Ožujak 2017.
Piše:
liderhrt

Tjednik Nacional objavio je dokumente koji su prouzročili obrat u aferi "dnevnice" te ključni dokument koji je, kako navode, potaknuo internu istragu Vlade, nakon čega je održana izvanredna konferencija za novinare premijera Plenkovića i Dinka Cvitana.

>>>Sauchina odvjetnica prijavila nepoznatog počinitelja zbog isplate dnevnica za službena putovanja

Objavili su i razgovor s Tomislavom Sauchom koji tvrdi da je upravo on istražiteljima otkrio nove malverzacije. Na popisu su, tvrdi Saucha, bila imena ljudi koji obično nisu putovali, a većina putovanja bila su u Švicarsku. Kontaktirao je, kaže, s nekim ljudima s popisa koji su mu potvrdili kako nisu putovali. Nakon toga, dodaje - odlučio je otići na Uskok.

Sauchina odvjetnica Aleksandra Horvat izjavila je za N1 kako su jučer podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti te krivotvorenje isprave koja su se događala u 2016. Dodala je kako se istraga proširila, a da novi detalji idu u korist njezinu klijentu.

Na razvoj događaja u aferi ‘dnevnice‘ danas će se u Saboru osvrnuti predsjednik Odbora za pravosuđe Arsen Bauk koji će održati konferenciju za novinare. Nakon Odbora konferenciju će održati i Klub zastupnika SDP-a.

23. travanj 2024 20:52