19. prosinac 2016.

Skupština Ine izabrala članove Nadzornog odbora

Izvanredna glavna skupština Ine u ponedjeljak je izabrala članove Nadzornog odbora kompanije, a tri hrvatska člana i dalje su Dario Čehić, Luka Burilović i Damir Vanđelić, objavljeno je iz Ine.

Ponovni izbor Čehića, Burilovića i Vanđelića u Nadzorni odbor Ine je sredinom studenoga predložila hrvatska Vlada, koja je također predložila da predsjednik Nadzornog odbora Ine i nadalje bude Damir Vanđelić.

U Nadzorni odbor Ine su, sukladno prijedlogu mađarskog MOL-a, imenovani Josef Molnar, Szabolcs Ferencz, Ferenc Horváth te Jozsef Simola i Laszlo Uzsoki. Prva trojica su i do sada kao predstavnici MOL-a bili članovi Nadzornog odbora Ine, dok Simola i Uzsoki u tom tijelu zamjenjuju dvojicu sadašnjih članova - Györgya Mosonyija te Oszkara Vilagija.

Novi su članovi izabrani na mandat od četiri godine. 

Dosadašnjem sastavu Nadzornog odbora Ine mandat je istekao jučer, 18. prosinca, a novi su članovi izabrani na mandat od četiri godine.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica, a Republika Hrvatska 44,84 posto.

Izvanredna glavna skupština Ine danas je donijela i odluku o izmjenama predmeta poslovanja te izmjenama Statuta.

Odlukom o izmjeni predmeta poslovanja Ine dodane su djelatnosti - iznajmljivanje motornih vozila (automobila, putničkih, teretnih i drugih vozila) te istraživanje i razvoj iz područja geologije, kemije, biologije, geofizike, geodezije, rudarstva, nate i tehnoloških znanosti. Istodobno je, pak, iz predmeta poslovanja izbačena djelatnost iznajmljivanje ostalih kopnenih prijevoznih sredstava.

U skladu s tim izmjenama izmijenjen je i Statut Ine.

>>>Prazni se Inina zgrada u Šubićevoj ulici