Preporučeno
StoryEditor

Split: Gradsko vijeće povuklo Baldasarov proračun s dnevnog reda, Vlada će imenovati povjerenika

28. Ožujak 2017.

Splitsko Gradsko vijeće u utorak je, jednoglasnom odlukom svih nazočnih 30 vijećnika, s dnevnog reda sjednice povuklo točke vezane uz prijedlog za prihvaćanje gradskog proračuna za 2017., pa će Vlada imenovati povjerenika za Split s obzirom da krajem ožujka istječe tromjesečni rok o privremenom financiranju grada.

"Ako se do 31. ožujka ne prihvati gradski proračun za ovu godinu, to znači da će Vlada RH imenovati povjerenika za Split, a to imenovanje može se očekivati u sljedećih 10 ili 15 dana", izjavila je povjerenica za financije u splitskoj Gradskoj upravi Ljiljana Vučetić.

Grad Split je na privremenom financiranju do 31. ožujka, budući da Gradsko vijeće nije u prosincu prihvatilo prijedlog proračuna gradonačelnika Ive Baldasara.

>>>Majdandžić: Gradski oci će moliti komunalne tvrtke da prime splitski otpad

Povlačenje s dnevnog reda ‘proračunskih točaka‘ predložio je Petar Škorić u ime Kluba vijećnika HDZ-a. "Za proračun se glasa ozbiljno i smisleno, a toga nažalost u ovom slučaju nema", poručio je Škorić i pozvao vijećnike, kako se izrazio, vladajućeg SDP-a i HNS-a da se najprije izjasne hoće li podržati predloženi gradski proračun.

"Ako su vladajući spremni podržati proračun, neka se odmah na početku sjednice izjasne i neka onda te točke ostanu na dnevnom redu. Ali, ako neće, onda skinimo te točke s dnevnog reda i ne radimo danas predizborni cirkus na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sazivu", istaknuo je.

S dnevnog reda povučene i točke vezane uz izmjene GUP-a

Potom je uslijedilo glasovanje na kojem je svih 30 nazočnih vijećnika izglasalo povlačenje tih točaka s dnevnog reda, a jednoglasno je odlučeno i o povlačenju točaka koje se odnose na izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP).

U raspravama su vijećnici i SDP-a i HDZ-a isticali kako je nelogično da se o izmjenama i dopunama GUP-a odlučuje na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sazivu, uoči svibanjskih lokalnih izbora.

"GUP treba dočekati novog splitskog gradonačelnika i novo Gradsko vijeće", kazao je Škorić.

Vijećnici splitskog Gradskog vijeća su minutom šutnje odali počast bivšemu gradskom vijećniku don Ivanu Grubišiću, koji je umro prije desetak dana.

18. travanj 2024 04:37