Preporučeno
StoryEditor

‘Štedljivi‘ Mesić sam plaća troškove Ureda bivšeg predsjednika

22. Studeni 2016.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za Novi list otkriva da već šest mjeseci zajedno s tajnicom samostalno financira sve troškove održavanja ureda u Grškovićevoj ulici u Zagrebu.

Prvog lipnja je na snagu stupio zakon kojim se djelovanje ureda bivših predsjednika ograničava na pet godina, zbog čega je Mesić jedini predsjednik s doživotnim pravom na takvu instituciju. Povlastica je retroaktivno ukinuta na prijedlog Mosta tijekom kratkotrajne vlade premijera Tihomira Oreškovića, što Mesić osporava na Ustavnom sudu.

"Mjere štednje"

Iako bivšeg predsjednika nitko ne pokušava ‘‘deložirati‘‘, država više ne pokriva troškove njegova ureda pa je on prisiljen na ‘‘mjere štednje‘‘. "Sam svoj majstor!", rekao je Mesić o životu u neizvjesnosti.

Navala je malo splasnula, pa imamo više vremena za čišćenje - rekao je Mesić za Novi list i dodao da zajedno s tajnicom kuha kavice za povremene posjetitelje.

- Isključili smo sve telefone, i ostavili samo tajničin mobitel, da računi budu niži. Štedljivi smo, kao i obično - veli bivši predsjednik koji aktualnoj vladi zamjera što ga nije pozvala na konstituirajuću sjednicu Sabora.

- Kamo god dođem, promoviram Hrvatsku i njezine mogućnosti. Znaju me diljem svijeta. U inozemstvu me, eto, ima – ali u Hrvatskoj sve manje. Nisu me pozvali ni na konstituirajuću sjednicu Sabora, izgleda da me više uopće ne pozivaju na svečane saborske obljetnice. Izgleda da su me izbrisali, izbacili, i to baš ova dvojica najzaslužnijih za Hrvatsku – Božo Petrov i njegov zamjenik Milijan Brkić Vaso. Neka im je na čast - rekao je Mesić za Novi list.

16. travanj 2024 15:55