Preporučeno
StoryEditor

Što nas tijekom tjedna očekuje na financijskom tržištu?

16. Kolovoz 2016.
Piše:
Trading Room

Tjedan iza nas obilježili su američki dionički indeksi osvajajući rekordne razine. Azijska dionička tržišta tjedan su započela rastom, uz izuzetak Nikkei 225 indeksa koji je ostvario blagi minus od -0.30%, a rastom ih prate i glavni europski dionički indeksi. Futures ugovori na američke dioničke indekse u ponedjeljak pred otvaranje burzi kreću se pozitivno. Ostaje pitanje hoće li i ovaj tjedan završiti na rekordnim razinama? Kompanije nastavljaju sa objavom kvartalnih financijskih izvještaja. U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv tjedan na financijskom tržištu. Borba između bikova i medvjeda se nastavlja. Pogledajmo što očekivati tokom tjedna na financijskom tržištu.

Tržište kapitala

Nastavlja se sa objavom financijskih izvještaja za drugi kvartal. Može se očekivati velika volatilnost kod onih dionica koje nadmaše ili podbace očekivanja analitičara. Proteklih tjedana objavljeni financijski rezultati uglavnom su bili bolji od očekivanja analitičara. Objava značajnijih financijskih izvještaja kompanija (tržišna kapitalizacija od najmanje jedne milijarde USD) za Q2/2016:

Ponedjeljak: Alarm.Com Holdings, Inc. (ALRM), Red Rock Resorts, Inc. (RRR), Sysco Corporation (SYY)

Utorak: Advance Auto Parts Inc. (AAP), Asanko Gold Inc. (AKG.TO), BHP Billiton plc (BLT.L), Coty Inc. (COTY), Cree, Inc. (CREE), Dick‘s Sporting Goods Inc. (DKS), G&K Services Inc. (GK), The Home Depot, Inc. (HD), Momo Inc. (MOMO), OSI Systems, Inc. (OSIS), The TJX Companies, Inc. (TJX), John Wood Group PLC (WG.L)

Srijeda: Agilent Technologies, Inc. (A), ADO Properties S.A. (ADJ.DE), Admiral Group plc (ADM.L), American Eagle Outfitters, Inc. (AEO), Analog Devices, Inc. (ADI), Balfour Beatty plc (BBY.L), The Children‘s Place, Inc. (PLCE), Cisco Systems, Inc. (CSCO), Keysight Technologies, Inc. (KEYS), Lowe‘s Companies, Inc. (LOW), NetApp, Inc. (NTAP), Progressive Corp. (PGR), Staples, Inc. (SPLS), Synopsys Inc. (SNPS), Target Corp. (TGT), YY Inc. (YY)

Četvrtak: 58.com Inc. (WUBA), Applied Materials, Inc. (AMAT), The Gap, Inc. (GPS), Hormel Foods Corporation (HRL), Lancaster Colony Corporation (LANC), Mentor Graphics Corp. (MENT), MSG Networks Inc. (MSGN), Ross Stores Inc. (ROST), The Toro Company (TTC), Wal-Mart Stores Inc. (WMT)

Petak: Advanced Drainage Systems, Inc. (WMS), Alerian MLP ETF (AMLP), The Buckle, Inc. (BKE), Cheetah Mobile Inc. (CMCM), Deere & Company (DE), The Estée Lauder Companies Inc. (EL), Foot Locker, Inc. (FL), The Madison Square Garden Company (MSG), Santander Consumer USA Holdings Inc. (SC)

Za sve ostale kompanije, objavu kvartalnih izvještaja možete pratiti na Yahoo Finance

Kako je Wall Street u četvrtak osvojio tri zlatne medalje?

Makroekonomske objave

Makroekonomske objave najveći utjecaj imaju na valutno tržište – FOREX ili FX tržište. Donosimo pregled najznačajnijih objava za glavne zemlje i njihove valutne parove.

Od značajnijih makroekoanomskih podataka, možemo istaknuti objavu podataka o inflaciji na godišnjoj razini u Velikoj Britaniji, što je na rasporedu u utorak u 10.30 sati. Nakon te objave u 11 sati stiže izvješće o ekonomskim očekivanjima u Njemačkoj, koje se provodi među institucionalnim investitorima i analitičarima. Isti dan nas očekuju i podaci o inflaciji na mjesečnoj razini sa američkog tržišta.

U srijedu od značajnijih podataka ističemo objave izvješća o inflaciji i zaposlenosti na kvartalnoj razini sa Novog Zelanda te podatke o plaćama u Velikoj Britaniji kao i podatke sa tržišta rada. Sa američkog tržišta stižu podaci o zalihama nafte kao i naznake o mogućem kratanju kamatnih stopa od strane FOMC-a što bi moglo imati velik utjecaj na valutni par EUR/USD te se očekuje volatilnost na tom valutnoom paru.

Četvrtak će obilježiti podaci o zaposlenosti u Australiji, prodaji u Velikoj Britaniji, i izvješće o očekivanjima 250 najvećih proizvođača iz Philadelphia-e koje provodi Fed. Na rasporedu je i izvještaj od strane ECB-a o pogledima na ekonomiju i razlozima politike kamatnih stopa.

Petak bi trebao proteći relativno mirno na valutnom tržištu. Od značajnijih objava možemo navesti objave podataka o inflaciji i prodaji u Kanadi.

Zanima vas trgovanje na financijskim tržištima? Oduvijek ste htjeli naučiti kako funkcionira financijsko tržište, te što su dionice, ETF-ovi, opcije i ostali financijski instrumenti? Kako raditi fundamentalnu analizu a kako tehničku? Sad imate jedinstvenu priliku!  Poziv na Live Trading radionice. Prijavite se na Live Trading radionice i naučite trgovati dionicama, valutama i ostalim financijskim instrumentima. Iskoristite jedinstvenu priliku i prijavite se već sada kako bi osigurali mjesto na radionici. Broj mjesta je ograničen. Upiti i prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Pratite nas na našoj Facebook stranici

 

19. travanj 2024 09:58