Preporučeno
StoryEditor

Tihomir Orešković: Branit ću se u Saboru od lažnih optužbi

10. Lipanj 2016.
Piše:
Ato Markin

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao je u petak da neće prihvatiti poziv predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da da ostavku jer bi, kaže, time priznao svoju krivnju te je ustvrdio da će se radi svoje časti pojaviti u Saboru i pred zastupnicima braniti od lažnih optužbi.

- Već dugo vremena se nisam čuo s Tomislavom Karamarkom, čekam njegov poziv.

Na prijedlog Tomislava Karamarka da se svi povuku iz Vlade kaže da ne može prihvatiti.

- Ne mogu prihvatiti prijedlog da svi troje - i Karamarko i Petrov i ja damo ostavku jer bi tako priznao krivnju za lažne optužbe u prijedlogu za moj opoziv. Radi svoje časti, radi institucije premijera, pojavit ću se u Saboru i braniti od lažnih optužbi.

- Sabor će odlučiti sudbinu, idemo li na izbore ili ne, rekao je premijer dodavši kako se nada da će Sabor donijeti odluku koja će pružiti mogućnost da ova Vlada može dalje funkcionirati te je uvjeren da ona to može.

Karamarko: Bilo bi najbolje da premijer, Petrov i ja odemo iz Vlade

Orešković je rekao da je došao na mjesto premijera da bi se bavio ekonomijom, ali da SOA spada u njegovu odgovornost. Rekao je da nije politizirao  SOA-u te da je to spin.

- Ja i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović smo zaduženi za sigurnost, mene zanima ekonomija, a ne SOA.

Rekao je kako Vlada funkcionira. Kao primjer naveo je srijedu kada su donijeli neke važne odluke poput ove strateške kojom će se pomoći Slavoniji, ali i one poput LNG-a.

Orešković i Panenić potpisali ugovor s tvrtkom Vermilion, investiciju od pola milijarde kuna

- Mislim da je poruka jasna, pokrenuli smo već nekoliko investicija i moja glavna poruka je da je ova Vlada radila, vidjeli ste prije dva dana da radimo i mislim da je u najboljem interesu Hrvatske da ova Vlada dalje funkcionira.

Vladimir Šeks: Krizni scenarij ima dva završetka

Nakon završetka konferencije za novinare, premijer Orešković otišao je na Pantovčak gdje ga je primila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na njegov zahtjev.

 

19. travanj 2024 12:42