Preporučeno
StoryEditor

Tomislav Karamarko: Premijer Orešković više ne uživa naše povjerenje

03. Lipanj 2016.
Piše:
Ato Markin

Tri sata nakon što je Tihomir Orešković zatražio od svojih potpredsjednika da odstupe jer predstavljaju teret u radu Vlade, medijima se obratio prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko iz središnjice stranke.

- Na izjave Oreškovića HDZ kao stranka i ja kao predsjednik moramo reagirati. Orešković traži ostavku Petrova i mene. Malo sam začuđen da je to došlo danas nakon što sam od njega dobio podršku nekoliko puta. Njegov poziv da odstupim me čudi obzirom da sam danas dobio od njega podršku i potporu da idemo dalje, da idemo raditi. Čak i gospodarski pokazatelji upućuju da idemo u dobrom smjeru. Izgovor za njegov ne dolazak na sjednicu Vlade je bio da je išao na sastanak u SOA-u, međutim to tijelo je podređeno Vladi te smatram da je premijer dužan objasniti što se to događalo.

Karamarko je poručio kako ne može prihvatiti zahtjev premijera za ostavkom.

Nešto ranije javnosti se obratio Božo Petrov i poručio da je (ipak) spreman odstupiti.

- Sve što se dosad od presice gospodina Oreškovića pojavilo u medijima su klasični spinovi. Most nezavisnih lista i dalje inzistira na smjeni prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka radi osobne kompromitacije. Ne razumijem razloge po kojima sam definiran remetilačkim faktorom u Vladi. Iza mene se ne vuku afere. Znam da sam pred Bogom čist.

No, nije na tome stao Petrov.

- Ali ako je to uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti, spreman sam dati ostavku. Nisam zbog pozicija krenuo se boriti i nema te pozicije koja bi bila ispred domovine. Ako je to cijena, platit ću je. Most će na kraju donijeti konačnu odluku jer je jedno od dva najvažnija pravila da Most odlučuje većinom - kazao je Petrov i zaključio da se "nada da će pristup Mosta biti jednom standard u hrvatskoj politici".

19. travanj 2024 05:06