Preporučeno
StoryEditor

Tvrtka Adacta četvrti put uvrštena u prestižni Microsoft President‘s Club

04. Listopad 2016.

- U 21. stoljeću korisnici su ti koji pokreću biznis. Danas sve što se događa u biznisu počinje s dvije riječi - digitalna transformacija. U 21. stoljeću je tehnologija ta koja omogućuje uspjeh u biznisu. PricewaterhouseCoopers je napravio istraživanje u kojem je 86 globalnih predsjednika uprava reklo da je njima digitalna transformacija ključ uspjeha u budućnosti, izjavio je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska te izrazio ponos što je njihov partner, tvrtka Adacta pokazala izvanredne rezultate i svojim postignućima u prošloj godini uspjela ponovno plasirati u prestižan Microsoft Dynamics President‘s Club.

Tvrtka Adacta, vodeća regionalna kompanija iz područja implementacije Microsoftovih poslovnih rješenja, zahvaljujući poslovnim rezultatima i međunarodnim priznanjima i ove je godine,  već četvrti put, uvrštena u Microsoftov President‘s Club što je premium nagrada u segmentu Dynamics obitelji proizvoda. O značaju ovog uspjeha najbolje govori ekskluzivno društvo nekih od najboljih svjetskih partnera kojima se Adacta našla uz bok poput Della, NEC Corporationa, Konica Minolta i Paramount Technologies.

- U taj klub Microsoft prima 5% najboljih partnera u Dynamics poslovanju iz cijeloga svijeta. S obzirom da je riječ o globalnoj nagradi i kriteriji za tu nagradu su globalni, tim više je to iznimno velik uspjeh za Adactu. Mi smo u konačnici jedina firma u širem dijelu ove regije koja je uvrštena u President‘s Club što samo govori o tome koliko je teško u njega ući i biti dio te zajednice. Treba uzeti u obzir da radimo na manjem tržištu manje kupovne moći, samim time su i kriteriji za ulazak nešto viši nego u razvijenijim zemljama, kazao je direktor Adacte Krešimir Mlinarić.

Uspjeh se temelji na dobrom poslovanju na svim tržištima na kojima ova tvrtka radi. Projekcije za prvih osam mjeseci ove godine pokazuje rast od 13 %u odnosu na prethodnu godinu na razini cijele grupacije, a u Hrvatskoj je uspjeh bio bolji od očekivanog stoga očekuju veći rast od projiciranih 10%. Jedan od razloga uspjeha su i veliki projekti poput implementacije Microsoft Dynamics AX u Emmezeti koja ih je prepoznala kao partnera u procesu digitalne transformacije koji će im pomoći u boljem pozicioniranju na tržištu i lakšem praćenju trendova.

- Za implementaciju takvog rješenja odabrali smo partnera koji posjeduje znanja, potencijal te slične poslovne ciljeve i etiku. Na samom projektu sudjelovali su konzultanti i implementatori iz tri zemlje naše regije. Inicijalna implementacija je odrađena u rekordno kratkom roku od 6 mjeseci, a pred nama su optimizacija poslovnih procesa i implementacija naprednih funkcionalnosti koje nam Microsoft Dynamics AX nudi, istaknuo je predsjednik Uprave Emmezete, Slobodan Školnik. Emmezeta u međunarodnim razmjerima nije tako velika tvrtka, ali ima jednako komplicirane procese kao što ih ima i primjerice jedan Walmart, rekao je Školnik koji je najavio i sljedeći korak u suradnji s Adactom - novi CRM sustav.

- Prema posljednjem IDC-evom izvještaju, Dynamics portfolio preuzeo je vodeću poziciju na ERP i CRM tržištu Hrvatske i BiH. Strateškim investicijama u svrhu što kvalitetnijeg razvoja Dynamics partnerskog ekosustava, u koje Microsoft ulaže, ostvareni su strateški projekti, među kojima je i Adactina implementacija Microsoft Dynamics AX rješenja u Emmezeti. Microsoft je time na pravom putu da svoju lidersku poziciju održi i poveća razliku u odnosu na ostale tehnološke dobavljače u vremenima koja dolaze“, komentirao je Zoran Šegić,  Dynamics ERP & CRM Lead za Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru u Microsoftu.

Za Adactu, članstvo u President‘s Clubu znači lakši pristup modernim Microsoftovim rješenjima i tehnologijama te mogućnosti sudjelovanja u testiranju novih rješenja, kao i povezivanje s drugim vrhunskim Microsoftovim partnerima, razmjenu iskustava i najbolje prakse te stjecanje novih vještina.

- Ponovni ulazak u President‘s Club, među 5% najboljih Microsoftovih partnera na svijetu za Adactu je veliko priznanje i poticaj za budući razvoj cijele tvrtke i naših zaposlenika. No, ono je svojevrsna obaveza da u sljedećoj godini budemo još bolji, fokusiramo se na naše klijente i pomognemo im ostvariti sve njihove potencijale te riješiti poslovne izazove. Ponosan sam što se nalazimo u tako odabranom društvu, uz bok nekima od globalno poznatih tvrtki“, zaključio je Mlinarić.

25. travanj 2024 01:31