Preporučeno
StoryEditor

VIDEO: Čelnik HNS-a Vrdoljak predstavio svoj plan za Inu: Smisao otkupa dionica je u jasnoj viziji razvoja

20. Siječanj 2017.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak predstavio je u petak HNS-ov prijedlog modela otkupa dionica Ine i inicijalne javne ponude HEP-a, istaknuvši kako prije svega žele predstaviti jasan model strategije razvoja HEP-a i Ine, te izlaska HEP-a na burzu s ponudom dionica i preuzimanja dionica MOL-a u Ini.

Vrdoljak je novinarima rekao da smisao otkupa dionica Ine vidi u jasnoj viziji njezina razvoja, temeljnog na strateškim partnerstvima uz zadržavanje većinskog udjela u rukama Hrvatske, prenosi Dnevnik.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=44Z1lrezRjc

Operacija je moguća samo uz dogovor s MOL-om, uz korektnu cijenu i jasnu prezentaciju strategije razvoja. Otkup je moguć u roku 5 do 6 mjeseci od postizanja dogovora s MOL-om i registracije nove kompanije, smatra HNS.

Što se tiče HEP-a, cilj inicijalne javne ponude (IPO) treba biti osiguravanje investicijskih kapaciteta za daljnji razvoj tvrtke. IPO je moguć uz širi društveni konsenzus, koji se može postići isključivo ako se postupak vodi na transparentan i jasan način, a osnovni preduvjet je suglasnost unutar vladajuće koalicije. Za cjelokupni postupak potrebno je 5 do 6 mjeseci nakon rješavanja otvorenih pravnih pitanja, drže u HNS-u.

>>>Dalić: Politička odluka o otkupu udjela MOL-a u Ini donesena, ali nužan je dogovor obiju strana

25. travanj 2024 04:14