Preporučeno
StoryEditor

Vipnet preuzeo kontrolni dio u Metronetu, žele postati konkurentniji u poslovnom sektoru

08. Prosinac 2016.

Vipnet je preuzeo kontrolni dio u tvrtki Metronet komunikacije, objavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus, te fizičke osobe. Ukupna vrijednost transakcije nije otkrivena, a njezin se završetak očekuje u prvom kvartalu 2017. godine. Potom je potrebno i odobrenje AZTN-a.

- Vipnet i Metronet zajednički će stvoriti snažniju konkurentnost na tržištu, ali i jednog od najsnažnijih B2B konvergentnih operatora  državi. Osim znatnog jačanja Vipnetove razvojne platforme u B2B segmentu istovremeno želimo postati konkurentniji u segmentu poslovnih telekomunikacija i ICT-u - najavio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

- Kao jedan od prvih alternativnih operatora na hrvatskom tržištu Vipnet ima potrebnu snagu i iskustvo kako bi Metronetu osigurao dodatan poticaj za rast i razvoj - kazao je Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta.

Metronet je, kako je istaknuto, vodeći alternativni fiksni pružatelj poslovnih rješenja u Hrvatskoj sa širokom ponudom podatkovnih, glasovnih i cloud usluga za više od 4300 poslovnih korisnika koji su u 2014. i 2015. godini generirali 90 posto ukupnih prihoda kompanije. Jedna od ključnih prednosti kompanije je infrastruktura sljedeće generacije s više od 4000 kilometara optičke mreže u 67 gradova čime je pokriveno 85 posto svih poslovnih korisnika u Hrvatskoj. Metronet je lani ostvario prihode u visini od 28 milijuna eura i EBITDA u visini 12 milijuna eura.

18. travanj 2024 09:01