Preporučeno
StoryEditor

Za razvoj poduzetništva iz vukovarskog gradskog proračuna tri milijuna kuna

29. Ožujak 2017.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je u srijedu na konferenciji za novinare Program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2017. godinu, u kojem je 17 mjera za čiju je provedbu iz gradskog proračuna osigurano tri milijuna kuna.

>>>Žalac: Odabrano je pet pilot područja za početak procesa decentralizacije

- Do ovih mjera došli smo kroz razgovore s poduzetnicima i gospodarstvenicima. Posebno nam je drago čuti što nam oni sami kažu, kako je u Vukovaru stvorena najpovoljnija poduzetnička klima za ulaganje u cijeloj Hrvatskoj. Rezultat toga je niz novootvorenih tvrtki i izravno zapošljavanje 130 osoba, rekao je Penava.

Dodao je kako će dodatnih tri milijuna kuna za poticanje razvoja poduzetništva i gospodarstva u Vukovaru biti izdvojeno iz sredstava Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Po njegovim riječima, cilj mjera za poticanje razvoja poduzetništva u gradu je povećanje broja gospodarskih subjekata, dizanje njihove tržišne konkurentnosti i povećanje broja zaposlenih.

- Da su mjere već prepoznate govori podatak da je u svega 20 dana zaprimljen 61 zahtjev za ukupno 1,4 milijuna kuna, rekao je Penava.

18. travanj 2024 14:34