Preporučeno
StoryEditor

Zagrebački holding najavio zaduživanje u iznosu do 2,3 milijarde kuna

01. Srpanj 2016.

Zagrebački holding je objavio namjeru izdavanja obveznica na lokalnom tržištu u više tranši i do ukupnog najvišeg nominalnog iznosa od 2,3 milijarde kuna sa svrhom refinanciranja postojećih obveza.

- Sredstva prikupljena izdanjem Obveznica će se koristiti za: (i) prijevremeni otkup i/ili otplatu po dospijeću postojećih obveznica Izdavatelja izdanih u 2007. godini (300.000.000,00 EUR, kamata 5,50% godišnje, dospijeće 2017. godine, ISIN XS0309688918) s time da Izdavatelj može u periodu nakon završetka procesa prijevremenog otkupa pa do konačne otplate po dospijeću postojećih obveznica (10. srpnja 2017. godine) ulagati raspoloživa sredstva u strogo namjenske svrhe; (ii) eventualni preostali iznosi nakon zatvaranja obveza iz postojećih obveznica će se iskoristiti za financiranje kapitalnih projekata Izdavatelja - priopćio je Zagrebački holding na svojim stranicama. U priopćenju se još navodi da će se u prvoj tranši tražiti maksimalni iznos od 1.8 milijarde kuna. Odluka o eventualnim dodatnim izdavanjima do najvišeg spomenutog iznosa je proizvoljna i ovisna o uvjetima na tržištu.

- Izdavatelj je za namjeravano izdanje Obveznica i njihovo uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze angažirao Privrednu banku Zagreb d.d. i Zagrebačku banku d.d. kao zajedničke agente izdanja, koji će organizirati niz sastanaka s zainteresiranim investitorima u Hrvatskoj. Očekivano vrijeme izdanja i broj tranši ovisit će o tržišnim uvjetima i odluci Izdavatelja - navode u Zagrebačkom holdingu.

20. travanj 2024 03:51