Preporučeno
StoryEditor

Zvijezdi isplaćeno 14,2 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja

23. Veljača 2017.

Zagrebačkoj tvornici ulja Zvijezda, članici koncerna Agrokor, iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno je 14,2 milijuna kuna za dovršenu investiciju u objekt za preradu žitarica i uljarica, izvijestili su u srijedu iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Riječ je o sredstvima odobrenima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za dovršena ulaganja u sklopu operacije 4.2.1. "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“.

>>>Agrokorova Zvijezda proslavila 100 godina poslovanja uz rast izvoza i tržišta u EU

Zvijezdi je, navode iz Agencije, isplaćeno 14,22 milijuna kuna za ulaganje u građenje te opremanje objekata za preradu žitarica, uljarica i industrijskog bilja s pripadajućom unutarnjom i vanjskom infrastrukturom.

Ukupno je do sada korisnicima unutar Operacije 4.2.1. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno više od 58 milijuna kuna, za više od 40 korisnika, među kojima su i neke od najvažnijih hrvatskih prehrambenih industrija, poput županjske Sladorane, PPK Karlovačke mesne industrije, Agrolagune, mliječne industrije Zdenka, Paške sirane, Tvornice šećera Viro, PIK-a Vrbovec i dr.

Uz njih, sredstva iz ove mjere Programa ruralnog razvoja dobilo je i 10-tak manjih proizvođača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta ili zadruga.

26. travanj 2024 11:44