Aktualno Biljy the Kid Preporučeno

Biljana Starčić: Vjerodostojni u spemanju

U tjednu u kojemu smo doznali da je rast hrvatskog gospodarstva EKSPLODIRAO na 2,8 posto (a onaj indijskog gospodarstva usporio na 7,2 posto), u kojemu su se na sjednici Vlade dijelili medvjedići i kuverte, u tjednu u kojemu je zagrebački gradonačelnik dobio nadimak La Fontaine, a Maras našao nove tamburaše, stigla nam je i jedna predizborna ‘inovacija’.

– Aplikacija Vjerodostojno na inovativan način želi korisnicima pametnih uređaja predstaviti poruku predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića upućenu mladima. Nakon pokretanja aplikacije i usmjeravanja kamere vašeg pametnog uređaja prema bilo kojem formatu otisnutog materijala (billboard, citylight, novine, plakat, letak) na kojem se nalazi Andrej Plenković, pokrenut će se video poruka – objašnjeno je u mailu Jelene iz HDZ-a kojim je inovacija predstavljena.

Korak je to dalje od La Fontaineovih neželjenih SMS-ova u kojima nas je prije par godina obavještavao da idemo delati, no i dalje imaju isti predznak – neželjeno.

Čovjeku je priroda usadila nezasitnu želju da vidi istinu, davna je Ciceronova izreka koja bi se danas, mogla prevesti u varijantu ‘Čovjeku je prirođena nezasitna želja da provjeri novosti na društvenim mrežama i mailu’.

Kako piše Economist, četiri petine vlasnika svoje pametne telefone pregleda u roku 15 minuta od buđenja i to ponove još 150 puta dnevno. Takve ili slične podatke valjda imaju na umu i u predizbornim akcijama, samo što se ovaj put umjesto pametnih uređaja mladih, prema Andreju Plenkoviću usmjerio bijes onih koji se na Jelenin mail NISU predbilježili.

I jasno su to rekli u svojim postovima na društvenim mrežama, tako da je vijest o vjerodostojnoj aplikaciji doista bila čitana. Samo su je častili dosta drugačijim epitetima.

Komentari