Aktualno Preporučeno Stavovi

Goran Litvan: Kolakušićev osnivački i predstečajni postupak

Mislav Kolakušić
Mislav Kolakušić, Foto: HRT
Goran Litvan

Ne znam je li katastrofalno što jedan sudac od 2017. nije održao nijedno ročište od svojih 290 predmeta ili je još katastrofalnije što on – ima normu. Riječ je o sucu Trgovačkog suda u Zagrebu Mislavu Kolakušiću i predsjedniku tog suda Nini Radiću. Njih se dvojica zavidnom vještinom koriste šupljim odredbama koje omogućavaju i jednome i drugome da budu u pravu.

A novinarka Jutarnjeg upućivanjem pitanja Kolakušiću zavrijedila je tekst na stranici njegove udruge Antikorupcija, u kojem stoji da je udruga ‘iz novinarskih krugova dobila informaciju kako je u pripremi očekivani koordinirani medijski napad na suca Kolakušića u režiji Jutarnjeg lista planiran uoči njegova gostovanja u emisiji ‘Nedjeljom u 2’.

Kolakušić je unatoč ‘koordiniranom medijskom napadu’ gostovao, najavio da će se kandidirati za Europski parlament, a kad pobijedi na predsjedničkim izborima, u Bruxelles će njegov zamjenik. Što se tiče parlamentarnih izbora, bio je ipak nešto suzdržaniji – izrazio je tek želju da njegova opcija pobijedi. A meni se sve čini da je sudac, u terminologiji trgovačkog sudovanja, pokrenuo istodobno osnivački i predstečajni postupak za svoju političku opciju.

Komentari