Aktualno Preporučeno Stavovi

Policajčev peh sa službenim vozilima

Moja Patrola
Goran Litvan

Mogu shvatiti da je nestašni sinčić posudio tatin službeni automobil (navodno bez tatinog znanja), mogu shvatiti i da tata brani svog sina koji je pod utjecajem alkohola razbio njegov službeni automobil. Ali, kad je tata slučajno načelnik splitsko-dalmatinske policije Slobodan Marendić, ta blagonaklonost više nije samo obiteljska stvar. Pa i sin nije nazvao policiju nego tatu, a tek je on kao šef pozvao jednu dežurnu ekipu na mjesto sudara i još jednu da i njega prebaci do oštećenog službenog mu automobila. Ali, i to se može shvatiti.

>>>Hrvati među pet najškodljivijih vozača u EU

No kad načelnik policije pokušava uvjeriti javnost da je njegov zlatni sin iza tri sata pred jutro napuhao 1,70 promila jer je popio ‘dvije čaše pića’, onda je to već previše. Mediji su podsjetili da to nije prvi put da se načelnikov službeni automobil upotrebljava u privatne svrhe. Naime, Marendić je 2014. kao šef Sektora policije bio kažnjen oduzimanjem deset posto plaće jer su ga podčinjeni policijskim automobilom nakon radnog vremena odvozili i dovozili iz Splita kući u Solin. No to nije bila prepreka da kasnije postane načelnik splitske policije. Ali, eto, opet nema sreće sa službenim vozilima.

Hrvatskoj europski fenjer potrošačkog semafora

Čini se da i ovih 1,7 promila potvrđuje rezultate ‘potrošačkog semafora’, istraživanja EU o proizvodima i uslugama. Najbolji proizvod za Hrvatice i Hrvate su alkoholna pića, a najgori meso i mesne prerađevine. Kod usluga najbolja je osobna njega, a najlošiji poslovi s nekretninama. Sve u svemu, od 40 proizvoda i usluga Hrvatska je u 29 slučajeva među tri posljednje zemlje, a kod 15 drži europski fenjer.

Komentari