Post Google
StoryEditor

Novogodišnja želja: PDV na naplaćeno

30. Prosinac 2011.
Piše:
Tatjana Petričušić

Neke godine jednostavno su zanimljivije od drugih. Nakon 2000. i smaka svijeta koji se nije dogodio, 2012. je zasigurno jedna od boljih. Napokon, ima već cijelo desetljeće da nam nitko nije prijetio globalnom kataklizmom. Sljedeće godine mogla bi se raspasti Europska unija, nestati euro, SAD bi mogao potonuti u drugo dno krize (zapravo, ne samo SAD, svi), u Hrvatsku bi mogao doći MMF. Da i ne spominjemo prirodne katastrofe, meteore, solarne baklje i treći svjetski rat. Kakvo zanimljivo vrijeme da se bude živ!

Naravno, ne treba zaboraviti niti PDV od 25 posto koji će nas izgledno lupiti i prije nego procvjetaju prve visibabe, i koji od svih ovih mogućih katastrofa jedini vrlo realan.

U posljednje vrijeme stalno čujem dvije rečenice ‘Bit će dobro ako bude kao ove godine, ovako možemo preživjeti. Samo da ne bude gore’. Nažalost, vjerojatno će biti gore. Ali mislim da nas to ne treba puno brinuti. Osobno, mislim da su Maje napravile kalendar samo do 2012. jer im se više nije dalo. Vjerojatno je netko zaključio da treba i budućim generacijama ostaviti posla. Sumnjam da će se EU raspasti, a niti propast eura mi ne djeluje realno. Čak se ni MMF-a ne bojim. Vjerojatno će doći drugo dno krize, istina. Ali preživjeli smo prvo dno, i sve su šanse da ćemo preživjeti i drugo pa me ni to ne brine.

Jedino me tišti taj PDV. Hoće li možda ići na naplaćeno, a ne fakturirano? Jesu li uopće razmislili o toj opciji? Odlučila sam to poželjeti u ponoć. PDV na naplaćeno. Moja novogodišnja želja. Za sve male poduzetnike, kojima to ugrožava poslovanje, i za one veće kojima bi to pomoglo u razvoju, pa i za obrtnike. Možda bi bilo dobro da svi to zažele. Kažu da u novogodišnjoj noći valja odjenuti nešto crveno, pa će cijela sljedeća godina biti sretna u ljubavi. Možda da ove godine uvedemo novu tradiciju. Svatko nešto zeleno, pa za sljedeću godinu s boljim uvjetima poslovanja.

05. svibanj 2024 07:29