State of play
StoryEditor

Kurvaste njemačke krave

26. Veljača 2012.

Od svih komičnih argumenata koje se moglo čuti iz usta zajapurenih mljekarskih tajkuna, osobno me najviše zabavila ona o najboljem mlijeku u Europi.

 Ne znam više tko je to od ovih Mercedes seljaka izjavio, sve mi te njuške jednako izgledaju, vjerovatno jer sam urbani rasist opterećen predrasudama, a nije toliko ni bitno.  Zabavila i zbunila. 

Nije mi jasno o čemu točno ovisi taj kriterij hrvatskog mlijeka koje je najbolje u Europi. Vjerojatno i svijetu. Je li riječ o čarobnoj ruci seljaka nacionalnošću Hrvata, ili u samoj kravi, nacionalnošću Hrvatici? Ili postoji neko konkretno mjerenje koje je znanstveno dokazalo da je mlijeko proizvedeno u Hrvatskoj najbolje mlijeko u Europi? Možda je stvar načelnog karaktera? Jednostavne i česte logike mnogih Hrvata da je sve što oni naprave, od mlijeka do djeteta, najbolje u Europi?Krenimo od izvora, uzmimo za potrebe ovog razmatranja da je riječ o iscjeliteljskoj sposobnosti hrvatske krave, s obzirom da se čarolija hrvatskog seljaka sastoji u mužnji i ničem drugom, proceduri istoj otkad postoje krava i čovjek. Isto tako možemo lako eliminirati treću mogućnost o najboljem bilo čemu zato što je iz Hrvatske. Dapače, iskustvo je pokazalo kako je hrpa stvari iz Hrvatske ili u Hrvatskoj teško sranje.

Znači li to da je primjerice, njemačka krava raskalašena divljakuša iskvarena zapadnjačkom dekadencijom i moralnim truležom koja loče, puši i kurva se se po cijele noći da bi ujutro iscijedila mlijeko upitne kakvoće, dok je njena hrvatska kolegica uzorna krava koja ide spavati iza Dnevnika, ustaje se starijima u tramvaju, ne pije, ne puši, poštuje autoritet, marljivo radi, redovito vježba i ide na misu? Svetica koja se čuva i žrtvuje kako bi plod utrobe njene bilo vrhunsko mlijeko čudesnih moći, sposobno izlječiti sidu, rak, alzheimera a dobro je i za potenciju? Što je to točno tako posebno u mlijeku hrvatskih mljekara?

Pa ništa zapravo, mlijeko ko mlijeko, krava ko krava, dijete ko dijete. Neki bolji, neki lošiji, u svakom slučaju lako zamjenjivi. A vrijede u ovom svijetu točno onoliko koliko je netko za njih voljan platiti. Hrvatsko, njemačko ili afganistansko. Dobrodošli u kapitalizam seljaci.

08. svibanj 2024 18:15