Što i kako
StoryEditor

English café u Lideru: Kako izraziti neslaganje

21. Srpanj 2020.
English cafe u Lideru

Radionice škole stranih jezika Boutique Lingua pomoći će vam da u srpnju naučite izraze korisne za rješavanje nesuglasica i izražavanje neslaganja. U ovoj radionici naučit ćete izraze za izražavanje neslaganja, ali i izraze koji vam mogu pomoći da pronađete zajednički jezik sa sugovornikom ili sugovornicom. 

Disagreeing

Neslaganje možemo izraziti izrazima poput I’m not so sure about…, I wouldn’t (exactly) say…, I have to disagree with you, ili, ako se snažno ne slažemo, Are you serious? How can you say that? I don’t agree! I totally disagree! Absolutely not!

Ako se s nekim djelomično ne slažemo, koristit ćemo izraze poput It’s true but…, I see your point, but…, But even if that is the case…, I agree up to a point, but…, That’s partly true, but…

Takav razgovor može glastiti ovako:

  • I think we should continue working from home.
  • I totally disagree! I am having a hard time concentrating, I have to take care of my children and work at the same time.
  • I agree up to a point, but I think we can get more done this way.
  • What do you mean?
  • I can get up earlier and not lose time on getting ready or commuting. I can use that time to prepare lunch, for example.
  • That’s partly true, but I think I work more this way. I’ll explain. I often end up answering emails even after my working hours, or I work longer hours because I have to prepare a meal for my children.
  • I see your point. It obviously depends on how much you have to do at home.

Idući utorak ponovite izraze za rješavanje nesuglasica i izražavanje neslaganja i riješite kviz!

Boutique Lingua

je visoko individualizirana škola stranih jezika koja u potpunosti prati potrebe i afinitete polaznika u cilju postizanja što boljih konverzacijskih rezultata.

Posjetite web stranicu i Facebook Boutique lingua škole, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

20. travanj 2024 17:02