Što i kako
StoryEditor

English café u Lideru: Kako započeti i završiti e-mail na engleskome jeziku

30. Lipanj 2020.
Pisanje e-maila

Niste sigurni kako započeti i završiti e-mail na engleskome jeziku? Ako želite ponoviti pravila pisanja e-maila i naučiti izraze koji vam mogu poslužiti u pisanju, ne smijete propustiti ovu školicu. Ovoga vam puta nudimo i jedinstvenu priliku da isprobate svoju vještinu pisanja e-maila pa ponovite ove izraze i uhvatite se pisanja!

Writing an email

Kao i na hrvatskome jeziku, prije no što počnemo pisati e-mail važno je napisati subject, odnosno naslov, e-maila, a sami e-mail na engleskome jeziku započinjemo s Dear…, nakon čega slijedi ime osobe kojoj pišemo.

U idućem retku možemo napisati rečenicu ili dvije o prethodnome susretu ili komunikaciji s navedenom osobom: It was nice to see you at the conference/meeting/business trip, It was nice hearing from you, nakon čega slijedi rečenica u kojoj izražavamo svrhu svoga javljanja. To možemo napraviti koristeći izraz I am writing to you regarding…, I am writing to you to confirm (ako želimo nešto potvrditi), ili to ask you about…

Ako želimo nadodati još informacija, napravit ćemo to u novom odlomku, sažeto i vodeći računa o tome da su rečenice logički povezane.

Kraj e-maila ovisi o razlogu zbog kojega pišemo, pa tako možemo napisati Could you please clarify…? ako želimo nešto razjasniti, ili Could you tell me if this works for you? ako nešto predlažemo. E-mail možemo završiti s I look forward to your reply ili Thank you in advance, nakon čega slijedi Best wishes ili Best regards te vaše ime.

Napišite e-mail i pošaljite nam ga na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.! Najbržih pet e-mailova ćemo ispraviti i poslati vam ih sa svojim zapažanjima!

ODGOVORI IZ PROŠLOTJEDNOG KVIZA

Provjerite koliko ste bili uspješni u rješavanju kviza prošloga utorka.

1. b. I would like to speak to Marina Horvat. I would like is more polite than I want.

2. b. I’m sorry, I can’t make it on Tuesday, can we fix another time? is more polite.

3. c. We do not use What do you say? What do you say? is used for making suggestions, such as What do you say we move to the countryside?

4. b. When are you free? is least polite.

5. a. Would Monday suit you? is more polite.

Boutique Lingua

je visoko individualizirana škola stranih jezika koja u potpunosti prati potrebe i afinitete polaznika u cilju postizanja što boljih konverzacijskih rezultata.

Posjetite web stranicu i Facebook Boutique lingua škole, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

23. travanj 2024 16:26