Što i kako
StoryEditor

English café u Lideru: Small talk - Kako predstaviti kolege svojim suradnicima

19. Svibanj 2020.
Small talk

Sada kada ste savladali small talk s poznanicima i poznanicama, u svibnju vam donosimo četiri radionice nakon kojih ćete se bez oklijevanja upustiti u small talk s poslovnim suradnicima i suradnicama! U trećoj radionici naučit ćete izraze kojima predstavljamo kolege i kolegice poslovnim suradnicima i suradnicama!

Nakon što predstavimo sebe i tvrtku u kojoj radimo poslovnim suradnicima i suradnicama, predstavit ćemo i svoje kolege i kolegice izrazima poput Can I introduce you to…? Have you met…? This is my colleague, … ili I’d like you to meet.… Ako želimo naglasiti slične interese koje naši kolege i kolegice imaju s tim poslovnim suradnicima ili suradnicama, reći ćemo You and … have something in common ili You both like/enjoy/are interested in… Umjesto glagola to enjoy možemo koristiti i izraz to be keen on something.

Predstavljanje kolega i kolegica tako može zvučati ovako:

Can I introduce you to my colleague, Nataša? She enjoys sailing too/she is keen on sailing so you should have plenty to talk about.

Sada kada ste spremni i za predstavljanje kolegica i kolega, idući utorak predstavit ćemo vam različite izraze koje koristimo u networkingu, kao i nekoliko načina za privođenje small talka s poslovnim suradnicima i suradnicama kraju!

Literatura: Intermediate Market Leader, David Cotton, David Falvey, Simon Kent, Pearson Education Limited, 2015.http://boutiquelingua.com/en/home/

Boutique Lingua

je visoko individualizirana škola stranih jezika koja u potpunosti prati potrebe i afinitete polaznika u cilju postizanja što boljih konverzacijskih rezultata.

Posjetite web stranicu i Facebook Boutique lingua škole, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

19. travanj 2024 00:29