Što i kako
StoryEditor

Školica komuniciranja Melite Pavlek: Razgovarajte... Sami sa sobom!

08. Kolovoz 2020.

Problem vam je održati motivaciju i osjećati se zanosno? Želite biti inspirirani i u dobrom emotivnom stanju? Jeste li se ikada zapitali kako to možete postići jednostavnim komunikacijskim rutinama – SA SAMIM SOBOM? Naš unutarnji dijalog teče cijelo vrijeme i rijetko smo svjesno i konkretno orijentirani na njega. Zašto? Jer većina nas zapadnjaka misli da tu rutinu jednostavno ne treba mijenjati. A to je daleko od istine. Promatrajte svoje misli, promatrajte taj dijalog i pokušajte s tri jednostavna trika održati svoju inspiraciju i motivaciju na visokom nivou.

  1. PRIPREMA, PRIPREMA, PRIPREMA – Kada se probudite kako se pripremate za novi dan? Koliko god sladunjavo zvuči, krenite s motivirajućom glazbom, porukama, audio knjigama. Jutro je idealno da postavite okvir vašeg dana koji će biti FANTASTIČAN. Bez konkretnih navika koje će postati zaista vaša rutina ne možete očekivati da budete u dobrom stanju. Zato se pripremite i pomognite vašem umu da se fokusira samo na pozitivno i dobro. Priprema je pola posla.
  2. SVE JE TU ZA NAS – Život se zaista ne događa nama nego za nas. I zato ako mislite da upravljate i ako mislite da ne upravljate vašim životom uvijek ste u pravu. Nitko nas ne kažnjava i nitko ne zbraja naše propuste. Sami imamo svoje karte u rukama i igramo uvijek najbolje što možemo. Zato komunicirajte sa sobom uvijek i jedino iz te perspektive. Zabavno je i korisno.
  3. OPREZNO… S KOMUNIKACIJOM – Sami sebi možemo biti najbolji prijatelj ili najveći saboter. Ako si cijelo vrijeme govorite da ste nemotivirani ili imate loš dan, dan će se pretvoriti u tjedan, tjedan u mjesec, a mjesec u život. Koje negativne riječi stalno koristite u svojem govoru? Možete li ih zamijeniti manje ograničavajućima i tako si dozvoliti verbalni i mentalni poticaj.

Za sebe odvojite vrijeme, svaki dan. Ako to učinite, svemiru i sebi šaljete najvažniju poruku. Važni smo – bez obzira koliko imali nula na računu ili titula ispred imena.

19. travanj 2024 21:16