Studentski Lider klub
StoryEditor

Evo kako je prošao prvi dan nove akademske godine na EFZG-u

05. Listopad 2023.
EFZG

Već tradicionalno, Ekonomski fakultet u Zagrebu najpoželjnija je visokoobrazovna institucija kod brojnih hrvatskih, ali i inozemnih maturanata. Tako je bilo i ove godine te je u akademskoj godini 2023./2024. na EFZG upisano 1800 brucoša. Novim studentima  dobrodošlicu su zaželjeli svi članovi dekanata, a pozdravni govor održala je dekanica Sanja Sever-Mališ.

– Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu je diplomiralo više od 86 tisuća studenata, a više od 800 studenata steklo je titulu doktora znanosti. Naš fakultet nositelj je dvije prestižne svjetske akreditacije, ACSB i EQUIS. A što to znači za vas studente? To znači da ćete jednom kad diplomirate svima moći reći kako vaša diploma vrijedi svugdje u svijetu! Ovaj fakultet postat će vaš drugi dom – poručila je Sever-Mališ.

Brucošima su toplu dobrodošlicu zaželjeli i Kosjenka Dumančić, prodekanica za strateška partnerstva i projekte, Zoran Wittine, prodekan za poslovanje i infrastrukturu, Jakša Krišto, prodekan za studente i studijske programe te Zoran Krupka, prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju.

Prodekani su među ostalim istaknuli kako brucoši mogu biti ponosni na svoj uspjeh jer su upisali jedan od najtraženijih fakulteta u Hrvatskoj na kojem predaju renomirani predavači koji su ujedno i vodeći  znanstvenici u Hrvatskoj i regiji iz područja ekonomije i poslovne ekonomije. Studenti su pozvani da iskoriste svu podršku koju fakultet pruža u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju nizom studijskih programa, međunarodne razmjene i projekata.

Studentima su obrodošlicu izrazili i voditeljica knjižnice Zrinka Udiljak Bugarinovski, tajnica fakulteta Martina Levačić, voditelj studentske referade Robert Fišić i voditeljica ureda za međunarodnu suradnju Suzana Karabaić.

04. svibanj 2024 06:45