Studentski Lider klub
StoryEditor

Mladi zaziru od politike, ali zbog njihova entuzijazma treba im dati priliku

07. Svibanj 2022.
Damir Jelić, Mirela Ahmetović, Ivan Malenica, Božo Petrov i Dario Zurovec
Kako bi naglasili važnost uključivanja mladih u politiku, političari na Političkoj akademiji Edward Bernays Universityja podijelili su svoja iskustva sa studentima te ih ohrabrili da se odvaže krenuti u taj svijet

Trebamo jače uključivanje mladih u svijet politike, ali oni i dalje većinom zaziru od bilo kakve političke aktivacije, a posebno od stranačkog života. Općenito trebamo uložiti više napora, ali i novca, u obrazovanje mladih, što je ključno za rješavanje tog problema – stajalište je Mirele Ahmetović (SDP) koji je iznijela na panel-raspravi u sklopu Političke akademije Edward Bernays University Collegea i naglasila ulogu kvalitetna obrazovanja, konkretno građanskog odgoja.

Božo Petrov (Most) smatra pak da znanje nije uvjet za bavljenje politikom, ali da svakako koristi. – Jako je važno ostvariti se prije ulaska u politiku jer, kad ste ostvarena osoba, ne postoji način da vas netko 'kupi'. Političkoj stranci trebali biste se pridružiti jer se slažete s njezinim načelima, a ne zato da postanete njezin dužnik – rekao je Petrov.

Kao ključan faktor i prednost za sudjelovanje mladih u političkom životu gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec istaknuo je njihov optimizam.

– Mladi su uglavnom energični, što je uz optimizam njihova najveća prednost za aktivno participiranje u političkom životu. Ne treba zanemariti iskustvo, ali zbog dokazano loših, zastarjelih načina vođenja politike svakako treba dati priliku mlađim generacijama – zaključio je Zurovec.

Ivan Malenica (HDZ) mlade je pozvao da se uključe u politički život zato što tako dobivaju priliku mijenjati sve ono za što u državi smatraju da nije dovoljno dobro uređeno. 

28. travanj 2024 09:14