Studentski Lider klub
StoryEditor

Studenti sve više zainteresirani za rad i boravak u SAD-u

17. Kolovoz 2023.
Ove godine iz Hrvatske je otputovalo više od tisuću studenata, iz godine u godinu sve više, a raste i broj partnerskih sponzora u Americi

Program koji omogućuje studentima iz cijelog svijeta da rade i žive u SAD-u tijekom ljetnih praznika ‘Work and Travel‘ i ove je godine među najomiljenijim studentskim programima, a mladi Hrvati najčešće idu raditi u hotele, resorte, restorane, suvenirnice i zabavne parkove.

– U 2023. iz Hrvatske je otputovalo više od tisuću studenata, a naša agencija broji rast studenata iz godine u godinu. To je moguće jer širimo i mrežu partnerskih sponzora u Americi pa imamo sve veći izbor poslova i lokacija – poručili su iz putničke agencije Sunčana vura.

Među najpopularnijim su lokacijama New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Havaji te nacionalni parkovi kao što je recimo Grand Canyon, a kako navode iz Sunčane vure, zainteresiranost raste iz godine u godinu, pogotovo nakon lockdowna tijekom pandemije.

– Što se putovanja tiče, studenti obilaze jako mnogo gradova u SAD-u, samostalno ili s ekipom. Neki uplaćuju kruzere ili odlaze na organizirane ture. Nerijetko si uplate let helikopterom iznad New Yorka ili skok s padobranom iz zrakoplova na Havajima – govore nam organizatori programa.

Benefiti takvih programa su, prema agenciji, kulturna razmjena, poboljšanje engleskog jezika te mogućnost povećanja prihoda, što je studentima itekako potrebno, a većina se na kraju programa odluči i dva do četiri tjedna provesti putujući najpopularnijim američkim lokacijama. 

26. travanj 2024 21:59