Studentski Lider klub
StoryEditor

ZICER organizira Cassini Hackathon za studente, istraživače i startupove

20. Ožujak 2023.
Zagrebacki inovacijski centar, ZICERfoto Zicer

Otvorene su prijave za Cassini Hackaton, vikend hackathon natjecateljskog oblika održat će se od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja; Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. 

Kako navode u priopćenju, prijaviti se može svaka punoljetna osoba željna znanja i novih iskustava. Cassini Hackathoni namijenjeni su studentima, istraživačima, timovima, startupima, ali i svima ostalima koji su voljni sudjelovati. Riječ je o inicijativi programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu gdje se natjecatelji suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije. 

Natjecanje će se održati u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra, a najbolje rangirani tim očekuje pet tisuća eura, dok drugoplasirani tim očekuje tisuću eura i poklon-paket sponzora. Jedan sudionik Hackathona osvojit će i šestomjesečnu plaćenu praksu u SES Techcomu u Luxembourgu.  

Prijave su otvorene do 22. ožujka do 17 sati, a u utorak 21. ožujka će se održati i praktično predavanje o tijeku Hackathona i mogućnostima sudjelovanja.

30. travanj 2024 13:00