Tehno
StoryEditor

Amazon dostavne kombije mijenja ekološki prihvatljivijim - mikrovozilima

06. Srpanj 2022.

Do 2030. Amazon planira polovicu svojih dostava učiniti ‘ugljično neutralnim‘ te milijun paketa godišnje dostavljati električnim biciklima ili pješke

Da su takozvana 'mikromobilna' vozila posljednji veliki trend u industriji prijevoznih sredstava potvrđuje i potez šoping diva Amazona koji je u Velikoj Britaniji predstavio svoj prvi, kako u ga nazvali, mikromobilni 'hub' – dostavne e-bicikle. Budući da je automobilska industrija jedna od najvećih zagađivača, Amazon je svoje dostavne kombije odlučio zamijeniti laganim, mikromobilnim vozilima koja ne štete okolišu i to u nadi da će tako zadovoljiti publiku koja inzistira na održivosti u svim segmentima poslovanja.

Kako su izjavili u priopćenju za medije, do 2030. planiraju polovicu svojih dostava učiniti 'ugljično neutralnim' te milijun paketa godišnje dostavljati električnim biciklima ili pješke.

Interes za mikrovozilima

– Ciljamo prema ugljično-neutralnoj budućnosti, a transformacija transportne mreže je jedan od načina na koji bismo to mogli ostvariti – kazali su u priopćenju iz Amazona koji u novim, mikromobilnim vozilima obavlja dostavu u Londonu.

Također, trenutno u Velikoj Britaniji raspolaže s voznim parkom od tisuću e-kombija, a do konca godine ta vozila planira uvesti i na američko tržište.

Amazon, srećom, nije jedini veliki igrač koji je odlučio dostavljati mikromobilnim vozilima u koje se ubrajaju električni kargo bicikli, romobili, električni skuteri i sl. Naime, zabilježena je veća potražnja za električnim kargo biciklima koji su dizajnirani kao mini kombiji, a kompanije poput FedExa ili Domino'sa dostavljaju svoje proizvode i pakete električnim biciklima. 

29. travanj 2024 11:21