Tehno
StoryEditor

Anti-age trening Bryana Johnsona, tehnološkog mogula opsjednutog pomlađivanjem

28. Srpanj 2023.
Na svom YouTube kanalu Johnson je podijelio detalje svakodnevnih vježbi koje su pomno osmišljene da bi produžile vijek i kvalitetu života

Tehnološki mogul Bryan Johnson posljednjih je godina poznatiji po svom začudnom životnom stilu nego po dobrom nosu za poduzetništvo. Naime, 45-godišnji Johnson vrijeme, energiju i dva milijuna dolara godišnje troši na potragu za eliksirom mladosti te je uvjeren da uspijeva smanjiti biološku dob svojih tjelesnih organa.

Zahvaljujući strogoj rutini i biohakerskim alatima, Johnson ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka i pluća 18-godišnjaka.

Na svom YouTube kanalu nedavno je podijelio detalje svog programa pomlađivanja, Project Blueprint, odnosno svakodnevne vježbe koje su pomno osmišljene da bi produžile vijek i kvalitetu života.

Stroga rutina

Kako prenosi Business Insider, Johnson je u svom videu izjavio da stalno prilagođava svoje treninge, ali punih sedam dana u tjednu, bez preskakanja, vježba 45 do 60 minuta.

Tijekom vježbanja, mogul nastoji postići da mu srce kuca ‘umjereno jako‘, između 106 i 159 otkucaja u minuti otprilike četiri i pol sata tjedno, a 90 do 150 minuta tjedno nastoji ih podići na 159 otkucaja u minuti. Tri puta tjedno tako obavi desetominutni HIIT trening na spravama, a dok nije u teretani uživa u košarci, tenisu i trčanju. Dnevni treninzi uključuju istih 30 vježbi od koji će mnoge biti poznate ‘normalnim‘ vježbačima poput ekstenzija tricepsa ili sklekova.

Osim s tjelovježbom, Johnson ne improvizira ni s prehranom već konzumira točno 1977 kalorija dnevno i nosi testosteronski flaster, jer su istraživanja pokazala da bi niskokalorična dijeta mogla smanjiti razinu tog hormona.

Poželite li isprobati njegov trening, pogledajte video.

25. travanj 2024 18:20