Tehno
StoryEditor

GlobalLogic preuzeo irsku softversku kompaniju Sidero

12. Srpanj 2023.
Nitesh Banga i Carmel Owens

GlobalLogic, tvrtka za digitalni inženjering Hitachi Grupe, objavila je da je sklopila konačni ugovor o preuzimanju tvrtke Sidero za softverske usluge i razvoj softvera u oblaku sa sjedištem u Irskoj tehnološki specijaliziranu u području komunikacija. Kako navode u priopćenju, ovo je strateška akvizicija s ciljem jačanja GlobalLogic usluga te širenja prisutnosti u Europi, posebice u Irskoj. Ujedno predstavlja snažan katalizator rasta u dinamičnom sektoru komunikacijske tehnologije.

Organizacije u komunikacijskoj industriji i dalje uzrokuju najviše disrupcija na tržištu kada je riječ o digitalnoj transformaciji. Iskustvo tvrtke Sidero u tehnologijama kao što su Radio Access Networks (RAN), Self-Optimizing Networks (SON), Cloud i Agile razvojne prakse jasna su dopuna GlobalLogic portfelju usluga. Talentirani dizajnerski i inženjerski timovi Sidera sa sjedištem u Athloneu u Irskoj te Newryju u Ujedinjenom Kraljevstvu olakšavaju stvaranje inovativnih rješenja koja izravno donose korist sadašnjim i budućim klijentima GlobalLogica.

– Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu talentiranom Sidero timu u GlobalLogic obitelj. Naši duboki korijeni u komunikacijama i tehnologiji savršeno se uklapaju u stručnost i kompetencije od Sidera. Zajedničkim snagama, donijet ćemo ogromnu vrijednost našim klijentima i dodatno utvrditi svoju prisutnost u ovim vrlo dinamičnim vertikalama – rekao je Nitesh Banga, predsjednik i izvršni direktor GlobalLogica.

– GlobalLogic je odavno poznat po digitalnom inženjeringu., jedinstvenoj i raznolikoj kulturi zaposlenika, kao i oduševljenoj zajednici klijenataSretni smo zbog sinergije koju su stvorile naše organizacije i veselimo se pružanju diferenciranih mogućnosti i poboljšanih vrijednosti našim klijentima diljem svijeta – rekao je Carmel Owens, izvršni direktor Sidera.

Uvjeti transakcije nisu objavljeni. Prema sporazumu, Sidero će nastaviti poslovati sa svojim postojećim vodstvom i osobljem kao podružnica u potpunom vlasništvu GlobalLogica. Transakcija podliježe uobičajenom regulatornom odobrenju i očekuje se da će biti zatvorena u drugoj polovici kalendarske 2023. godine.

GlobalLogic, sa sjedištem u Silicijskoj dolini, brendovima diljem svijeta pomaže dizajnirati i graditi inovativne proizvode, platforme i digitalna iskustva, integriranjem iskustvenog dizajna, složenog inženjeringa i podatkovne ekspertize. Sidero Technologies osnovan je u Athloneu 2013. i izrađuje kritičan softver.

27. travanj 2024 19:31