Tehno
StoryEditor

Musk se ipak predomislio i neće sjediti u upravnom odboru Twittera

11. Travanj 2022.
Elon Musk
Unatoč odluci da se ne priključi ekipi koja kroji poslovnu politiku, Twitter će ostati otvoren za doprinos Muska koji je najveći pojedinačni dioničar kompanije

Trenutno najveći pojedinačni dioničar Twittera, Elon Musk odlučio je odbiti ponudu i ne pridružiti se upravnom odboru kompanije. Kako je javnost obavijestio izvršni direktor Parag Agrawal, unatoč odluci da se ne priključi ekipi koja kroji poslovnu politiku, Twitter će ostati otvoren za Muskov doprinos. Da podsjetimo, prošlog je tjedna Musk za tri milijarde dolara preuzeo 9,2 posto udjela društvene platforme te tako prešišao bivšeg šefa Jack Dorseya koji je s udjelom od 2,25 posto bio najveći pojedinačni dioničar.

Kritičar Twittera

Čim se u javnosti pojavila vijest, vrijednost dionica Twittera porasla je za 25 posto. Zanimljivo je što je Musk inače gorljivi kritičar Twittera. Nedavno je optužio njegovu upravu da podriva demokraciju te objavio anketu u kojoj je pozvao svojih 80 milijuna pratitelja da odgovore na pitanje pridržava li se platforma principa slobode govora. Više od 70 posto glasalo je – 'ne'. Također, predložio je promjene pretplatničke usluge Twitter Blue premium, tražio smanjenje cijena, zabranu oglašavanja i otvaranje mogućnosti plaćanja u kriptovalutama. Inače, bogatstvo Elona Muska procjenjuje se na 273 milijarde dolara, a tijekom pandemije uspio je udvostručiti svoj imetak i zaraditi status najbogatijeg čovjeka koji je ikad hodao planetom.

29. travanj 2024 20:55