Tehno
StoryEditor

Muskov namet: Twitter će kompanijama naplaćivati 1000 dolara mjesečno

09. Veljača 2023.
Kompanije će za verifikaciju računa (zlatnu kvačicu) plaćati tisuću dolara mjesečno te ekstra 50 za svaki podračun

Da je zaglibio sa svojim super planovima u vezi platforme Twitter, Elon Musk je potvrdio najavljujući odstupanje s mjesta izvršnog direktora. Čim nađe adekvatnu zamjenu, naravno.

Dok se to ne dogodi, nastavlja krpati rupe u budžetu, a kako prenosi portal Variety, osmislio je novu naknadu za poslovni sektor. Kompanije će za verifikaciju profila, izgleda, plaćati tisuću dolara mjesečno te dodatnih 50 za svaki ‘podračun‘ kako bi zadržali svoju zlatnu kvačicu.

U prosincu prošle godine, Musk je plave kvačice zamijenio zlatnima (za biznise), a sistem naplate uveo u sklopu usluge ‘Twitter Blue for Business‘. Nada se da će tako smanjiti dug od oko 12,5 milijardi dolara zbog kojeg je otpušteno čak 80 posto zaposlenika.

Prošli je tjedan, također, najavio da će Twitter prihode od oglašavanja dijeliti s kreatorima na čijim se profilima pojave reklame. Pojedinci koji žele zadržati potvrdu da je njihov profil autentičan plaćat će osam dolara mjesečno (plava kvačica), odnosno 11 ako su korisnici Appleovog opreativnog sustava.

05. svibanj 2024 09:34