Tehno
StoryEditor

Nakon prošlotjednog nevremena u Hrvatskoj porasla popularnost aplikacija za prognozu

24. Srpanj 2023.

Nakon strašnog nevremena koje je prošlog tjedna pogodilo Hrvatsku na trgovinama aplikacijama kao što su Google Play i Apple Store trenutno su najpopularnije aplikacije za prognozu vremena. Tako se na ljestvici popularnosti u Hrvatskoj među 10 najpopularnijih aplikacija našlo čak šest aplikacija za prognozu.

Najpopularnija aplikacija u Hrvatskoj trenutno je ‘Alarm za kišu‘ koja ukupno broji više od pet milijuna preuzimanja. Na drugom se mjestu pronašla aplikacija Vrijeme & Radar dok je treće mjesto zauzela aplikacija Windy.com.

Na petom je mjestu ‘Vremenski radar‘, a na devetom ‘Weather Radar Forecast & Maps‘. Deseto mjesto na ljestvici popularnosti zauzima ‘Weather Widget & Live Radar‘.

Još od srijede se postavljaju pitanja je li trebalo sirenama proglasiti opasnost i treba li to ubuduće u sličnim okolnostima činiti. Podsjetimo, prije nekoliko godina najavljivana je opasnost pa su vlasnici automobila masovno parkirali svoja vozila u javne garaže, a s obzirom da je nevrijeme tada zaobišlo Zagreb odgovorni su kritizirani zbog dizanja panike.

Ipak, nitko nije bio u potpunosti pripremljen na jačinu prošlotjednog nevremena čije se posljedice još uvijek saniraju i koje je bez električne energije već nekoliko dana ostavilo sela u Slavoniji te zbog kojeg su mnogi objekti ostali bez krovova.

S obzirom da su ponovno najavljena jaka nevremena, Hrvati se, baš kao i nakon potresa, sada oslanjaju na mobilne aplikacije jer drugačijih uzbuna očito nema.

26. travanj 2024 17:13