Tehno
StoryEditor

Nakon tri godine pauze ponovo je otvoren gaming festival Reboot InfoGamer

09. Studeni 2023.
Maja Fistrić, Damir Đurović, Marina Parić i Tomislav Ramljak

Nakon tri godine pauze ovog se tjedna održava regionalni gaming sajam Reboot InfoGamer powered by A1 koji se u organizaciji Reboota i tvrtke A1 Hrvatska održava do nedjelje 12. studenog u paviljonima Zagrebačkog Velesajma.

‒ Ponovno se vraćamo u punom sjaju, zapravo, u najraskošnijem izdanju do sada. Konačno je došao trenutak da najvećim regionalnim gaming sajmom još jednom osvojimo srca ljubitelja gaminga i esporta. Kao i uvijek, u bogati program Reboot InfoGamera powered by A1 uvrstili smo brojna iznenađenja i atrakcije kojima ćemo posjetitelje upoznati s najnovijim gaming i tehnološkim trendovima. Očekujemo više od 50 tisuća posjetitelja, koje čeka više od 90 izlagača iz cijelog svijeta, uključujući brojne nezavisne predstavnike regionalne industrije videoigara ‒ izjavio je Damir Đurović, organizator te suosnivač i direktor tvrtke Reboot prilikom otvorenja sajma.

Posjetitelji mogu isprobati najnovije igre, kupiti opremu te između ostalog isprobati najnovijin Metin Quest VR headset. Također će se tijekom održavanja sajma provesti i finale 12. sezone A1 Adria Leaguea te A1 Student eChallenge, studentsko natjecanje na koje se prijavilo deset timova studenata s raznih fakulteta.

‒  Zagrebački Velesajam na četiri dana postaje dom napetih finala u igrama CS2, EA Sports FC 24 i EA Sports FC Mobile 24, a publiku uistinu očekuju vrhunske gaming predstave ‒ kazala je Marina Parić, voditeljica marketinških komunikacija u A1 Hrvatska koja je dodala kako je sveukupni ovogodišnji nagradni fond, koji uključuje 11. i 12. sezonu A1 Adria League, obje sezone A1 Student eChallengea, čak šest Gaming Weekenda te Tekken LAN, najbogatiji do sada i iznosi 38.160 eura.

Tijekom sajma će A1 Hrvatska u suradnji s Centrom za sigurniji Internet organizirati i osam edukativnih radionica za osnovnoškolce kojima ih se nastoji educirati o opasnostima na koje mogu naići tijekom korištenja interneta.

‒  Želja nam je direktno prići djeci i mladima te razgovorom i interaktivnim zadacima educirati ih o sigurnosti na internetu, trendovima koji se javljaju, a koji postaje dio njihove svakodnevne interakcije u online, pa onda offline svijetu. Radionice su namijenjene djeci viših razreda osnovnih škola gdje svakako mogu očekivati opuštenu atmosferu, priliku da se njihov glas čuje, da iskažu svoje mišljenje u sigurnom i poticajnom okruženju, rad na konkretnim primjerima uz korisne preporuke i smjernice naših stručnjaka ‒ objasnio je Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u sklopu kojeg djeluje Centar za sigurniji internet.

26. travanj 2024 11:11