Tehno
StoryEditor

Nikola Pavešić novi je direktor za developersko iskustvo u Infobipu, Ivan Burazin vodit će svoj startup

31. Kolovoz 2023.
Nikola Pavešić

Od 1. rujna na mjesto glavnog direktora za developersko iskustvo u Infobipu dolazi Nikola Pavešić, dosadašnji čelni čovjek startup programa Infobip Startup Tribe.

Kako piše Jutarnji List, Pavešić će u hrvatskom jednorogu voditi odjel za developersko iskustvo, koji je do sada vodio Ivan Burazin, te startupove.

Navedena pozicija obuhvaća odnose s developerima, developerski sadržaj, suradnju sa startupovima, a Pavešić će i dalje voditi Infobip Startup Tribe, kao i konferenciju Infobip Shift u Zadru i Miamiju te portal Netokraciju.

Pavešić iza sebe ima bogato iskustvo. Diplomirao je međunarodne odnose na Sveučilištu u Bologni te pravo na Sveučilištu u Newcastleu. Prvi posao bio mu je u Ujedinjenim narodima u Tanzaniji, živio je i radio u Tokiju kao UN-ov analitičar i projektni menadžer, a zatim je prešao u lokalni startup akcelerator Red Brick Ventures. Između ostaloga, radio je i u Nikkeiju, globalnoj financijsko-analitičkoj novinskoj kući. Pavešić stoga ima vrhunsko znanje hrvatskog, talijanskog, engleskog i japanskog jezika. Osim što u Infobipu vodi Startup Tribe, vodio je i vlastiti startup.

Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa, kaže da je Nikola Pavešić ‘sjajan stručnjak s vrijednim međunarodnim iskustvom koji razumije što developeri i startupovi žele‘.

Jelenić je također otkrio da dosadašnji direktor developerskog iskustva u Infobipu Ivan Burazin svoj put nastavlja u startup vodama. Jutarnji doznaje da se Burazin vraća vođenju vlastitog startupa, o čemu za sada nije htio otkriti više detalja. U Infobipu će ostati kao savjetnik, jer, kako je rekao, duboko vjeruje u nastavak globalnog uspjeha Infobipa.

26. travanj 2024 17:16