Tehno
StoryEditor

Zatvorena velika ruska platforma na "darknetu"

06. Travanj 2022.
Računalni kod veliki je izvor kompromitacije, a njega proizvode same organizacije i institucije kako bi obavljao neki posao. No iznenađujuće je koliko malo tvrtki upotrebljava alate koji se bave provjerama računalnog koda, a među najboljim tvrtkama koje pružaju takva rješenja je, prema Rakarovim riječima, domaći DefenseCode

Najveća prodajna platforma svjetskog "darkneta" nazvana Hydra Market koja je od 2015. djelovala na ruskom jeziku, zatvorena je i zaplijenjeni su bitcoini u vrijednosti 23 milijuna eura, priopćilo je u utorak njemačko pravosuđe.

- Serveri najvećeg tržišta 'darkneta' u svijetu i 543 bitcoina ukupne vrijednosti oko 23 milijuna eura zaplijenjeni su -  navodi se u priopćenju državnog odvjetništva u Frankfurtu i Saveznog ureda kriminalističke policije (BKA).

Darknet je paralelna inačica interneta u kojoj je zajamčena anonimnost korisnika.

Istražitelji sumnjaju da se platforma 'Hydra Market' koja ima oko 17 milijuna korisnika, koristila za kriminalne radnje i za pranje novca, i to preko više od 19.000 prodajnih računa.

Samo u 2020. ostvareno je najmanje 1,23 milijarde eura prodaje putem platforme 'Hydra Market', što ju čini "ilegalnim tržištem s najvećim prometom u svijetu", navodi se u priopćenju.

Mrežna stranica na ruskom jeziku dostupna preko mreže Tor uglavnom se koristila za prodaju droge, ukradenih podataka i krivotvorenih dokume

27. travanj 2024 20:03