Aktualno Tehnopolis

Combis lansirao web portal s najvećom Cloud ponudom u Hrvatskoj

Lider
Autor Lider

Pružatelj IT usluga Combis lansirao je cloud.combis.hr, web portal kojim je obuhvaćena najšira Cloud ponuda u Hrvatskoj namijenjena poslovnim korisnicima. Cilj portala je educirati čitatelje o brojnim mogućnostima Clouda u modernom poslovanju, uvažavajući činjenicu da svaka kompanija ima svoje specifične poslovne i Cloud potrebe.

“Istraživanja upućuju na izuzetno snažan rast Cloud tržišta idućih godina, kao i značajan porast kompanija i organizacija koje će prihvatiti hibridnu Cloud arhitekturu, odnosno koristiti neki od servisa u oblaku u kombinaciji s vlastitim, tzv. on-premise rješenjima. Iz toga proizlazi da je poslovanje u Cloudu sadašnjost i budućnost koja otvara mnoga pitanja i dileme, primjerice koji dio poslovanja i na koji način ‘preseliti’ u oblak te koliko je Cloud siguran. Upravo od tih pitanja smo i krenuli kako bismo korisnicima ponudili pravi sadržaj”, komentirao je Hrvoje Dunkić, direktor Sektora sistemske integracije COMBISa.

Dunkić dodaje kako je nastavno kreiran i besplatan COMBIS Cloud Awareness program. Cilj Cloud Awareness programa je osigurati da tvrtke svih veličina prepoznaju i točno utvrde uz koje servise u oblaku mogu imati najviše koristi za svoje poslovanje.

“Na temelju prikupljenih informacija, predstavljamo servise koji za naše korisnike, njihove specifične potrebe i poslovanje imaju najviše smisla i dajemo odgovore na sva pitanja. Putničkim rječnikom, zamislite da netko umjesto vas prouči sve moguće opcije za vašu željenu destinaciju od načina putovanja, ponude smještaja, gastronomske ponude, zabavnih sadržaja i to sve zajedno na za vas najpovoljniji i najprihvatljiviji način. Mi radimo upravo to – naši eksperti za Cloud tehnologije pripremaju pregled mogućih odredišta putovanja zainteresiranih tvrtki u Cloud, a nudimo i izradu procjene troškova pojedinih Cloud servisa”, otkriva Dunkić.

Na novom portalu tako je posebna pozornost pridana upravo edukaciji posjetitelja, koja je podjednako orijentirana prema Cloud početnicima, ali i onima koji su bolje upoznati s prednostima i izazovima poslovanja u oblaku.

Komentari