Aktualno Tehnopolis

Jay Walder novi CEO Virgin Hyperloopa One

Jay Walder
Jay Walder, Foto: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York

Virgin Hyperloop One u petak je objavio ime svog novog čelnika. Bit će to Jay Walder koji je vodio neka od najvećih prijevozničkih sustava poput njujorškog MTA i MTR-a u Hong Kongu. Mjesto predsjednika Uprave preuzet će CEO velikog lučkog operatera DP-a Ahmed bin Sulayem nakon što je prošloga mjeseca s te pozicije odstupio Richard Branson, piše Fast Company.

Imenovanja dolaze u trenutku kada se ushuktavaju planovi za uspostavu hyperloopa između indijskih gradova Pune i Mumbai, koji bi putovanje od 93 milje trebao svesti sa četiri sata na 25 minuta. Ako indijska vlada koja je već izrazila naklonost projektu da zeleno svjetlo za gradnju, Virgin Hyperloop One započet će gradnju testnog loopa od 11 kilometara već iduće godine. (Zasad postoji samo testni loop u Las Vegasu koji je dugačak 500 metara.)

>>> Utrka za prvu komercijalnu hyperloop liniju 

Walder je izjavio za Fast Company kako ovo imenovanje smatra prilikom da upotrijebi svoje iskustvo rada u vladama na velikim prijevoznim projektima za ‘prvu zaista inovativnu i novu tehnologiju prijevoza koja se pojavila u posljednjih sto godina’.

Virgin Hyperloop One ne krije kako ima namjeru graditi nacionalne mreže za superbrze zamjene vlakova.

Komentari