Tehnopolis

Stigle su prve recenzije Windowsa 10 i čini se kako je Microsoft na dobrom putu

Avatar

Legalni korisnici Windowsa 7 i 8 danas po prvi put mogu besplatno preuzeti Microsoftov Windows 10 operativni sustav, a pristižu i prve ocjene.

Čini se da postoji generalni konsenzus – Windows 10 operativni sustav riješio je sve probleme Windowsa 8.1. Najnovija verzija je svima dobro poznata i intuitivna za korištenje, neke stvari su jednostavnije, a sve funkcionira ‘po špagi’.

Pročitajte neke od recenzija:

David Pogue, Yahoo

– Windows 10 će vas oduševiti i zasigurno ćete poželjeti nadograditi trenutnu verziju Windowsa koju koristite, pogotovo stoga što je besplatno. U suštini je najsličnije verziji Windows 7, ali dodajte tome Cortanu, ugodniju tipografiju i neke nove funkcionalnosti.

Tom Warren, The Verge

– Windows 10 ima značajne prednosti nad Windows 8 i Windows 7 verzijama. Čini se kao izvrsna kombinacija Windowsa 7 i nekih novih značajki Windowsa 8. Nije iritantno za korištenje i ne trebaju vam upute da pronađete Start meni. Sve funkcionira u skladu s očekivanjima.

Pohvale su uglavnom usmjerene na tri stvari. Prije svega, povratak Start menija, koji kombinira ‘Live Tiles’ Windowsa 8 i popis aplikacija Windowsa 7. Drugo, pohvale stižu i na račun samog izgleda te osjećaja korištenja – Windows 10 je logičan i intuitivan. Naposljetku, svi su oduševljeni Microsoftovom virtualnom asistenticom, Cortanom.

Naravno, nije sve savršeno. Ima bugova i prostora za napredak, stoga neki predlažu da pričekate šest tjedana prije nego se odlučite na nadogradnju, budući da bi do tada sve te male pogreške trebale biti riješene.

Komentari

Komentirajte