Tvrtke i tržišta
StoryEditor

AD Plastik Grupa ugovorila nove poslove vrijedne 71,5 milijuna eura

09. Ožujak 2022.
foto Ratko Mavar

AD Plastik Grupa objavila je da je ugovorila nove poslove sa Stellantis Grupom za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 71,5 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od devet godina.

Za to tržište ugovoreni su i novi poslovi s Motherson Grupom, čiji očekivani prihod u razdoblju od četiri godine iznosi 2,1 milijuna eura, stoji u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze.

Podsjetimo, početkom tjedna ta solinska kompanija izvijestila je u odgovoru na upit Zagrebačke burze o utjecaju rusko-ukrajinske krize i uvedenih sankcija na njihovo poslovanje, da se proizvodnja u svim tvornicama Grupe odvija nesmetano, iako su u poslovanju ruskih društava vidljivi su određeni rizici.

 AD Plastik Grupa ima dvije tvornice u Rusiji, a prošle je godine tom tržištu ostvarila 305,3 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je bilo 13 posto više nego u 2020., što je činilo 27 posto ukupnih prihoda Grupe.

Te dvije tvornice proizvode isključivo za rusko tržište i trenutne okolnosti otežavaju njihovo poslovanje, naveli su iz AD Plastika te dodali da novčani tokovi iz Rusije prema matičnom društvu nisu značajna stavka za poslovanje, a likvidnost matičnog društva, uključujući i dostupne neiskorištene kreditne linije, više su no zadovoljavajuće.

01. svibanj 2024 16:19