Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Badel 1862 nastavlja sa širenjem svoje ponude u SAD-u

05. Ožujak 2024.
Badel 1862

Badel 1862, najveći hrvatski proizvođač i izvoznik jakih alkoholnih pića, nastavlja svoje širenje na inozemna tržišta, ovoga puta na atraktivnom tržištu SAD-a kroz partnerstvo s američkim distributerom T. Edward‘s Wine & Spirits. Nakon što je 2022. krenuo s pozicioniranjem na konkurentnom i zahtjevnom tržištu Antique Pelinkovac prošle je godine osvojio barsku scenu države New York ušavši u ponudu nekih od najprestižnijih barova i specijaliziranih dućana. Sada Antique Pelinkovac kreće u osvajanje barske scene i drugih dijelova istočne obale te se odnedavno prodaje u čak 12 tamošnjih saveznih država. Riječ je o nastavku sustavnog rada Badela 1862 na pozicioniranju svojih proizvoda u SAD-u, drugom najvećem svjetskom tržištu po prihodima od prodaje alkoholnih pića.

Antique Pelinkovac strateški se pozicionirao na američkoj sceni vrhunskih biljnih likera, ciljajući utjecajne i popularne barove koji upotrebljavaju biljne likere u svojim koktel menijima. Jedan od najpoznatijih takvih barova je Amor y Amargo s pozicijom u samom srcu Manhattana, ali Antique je danas dostupan i u nizu drugih popularnih njujorških koktel barova kao što su The Garret, Patent Pending, Market Table ili Raines Law koji kreiraju ne samo američke već i globalne trendove u industriji.

- Badel 1862 vodeći je izvoznik jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj, a naši proizvodi prisutni su u više od 30 zemalja diljem svijeta. Proizvodi Badela čine čak 65 posto ukupnog izvoza jakih alkoholnih pića iz Hrvatske. Izvoz donosi više od trećine ukupnih prihoda Badela te je ključan segment poslovanja sa snažnim potencijalom za daljnji rast. Tržište SAD-a je jedno od tih na kojima vidimo značajan potencijal rasta, ali je ono i jedno od najzahtjevnijih tržišta.

Iako je konkurencija u kategoriji biljnih likera brojna, naš Antique Pelinkovac svojom kvalitetom, savršeno balansiranim okusom, pamtljivom aromom te jedinstvenom hrvatskom pričom uspješno osvaja američke barmene, koktel majstore i same potrošače. To potvrđuje da i na najizazovnijem tržištu vrhunski proizvod, dobri partneri i sustavan rad uvijek donosi rezultate - komentirala je Sanja Kunić, export manager u Badelu 1862.

Uspjeh i širenje prisutnosti Antique Pelinkovca u SAD-u zabilježila je i legendarna gastro-kolumnistica prestižnog New York Timesa Florence Fabricant u nedavno objavljenom članku.

- Tržište biljnih likera u Americi sve je zasićenije, a na njemu dominiraju Talijani, uz poneke proizvođače iz drugih država koji zaslužuju pozornost. Hrvatska je u ovom segmentu svoj doprinos dala gorko-slatkim likerom Antique Pelinkovac, koji sadrži mješavinu 40 vrsta bilja, a pažnju plijeni serviran na ledu s kriškom narančine kore te odlično paše u raznim koktelima - napisala je Fabricant u svojoj utjecajnoj rubrici Front Burner.

26. travanj 2024 16:39