Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Austrijska Constantia Flexibles preuzima Aluflexpack AG, jednog od najvećih investitora u hrvatskoj industriji

16. Veljača 2024.
Aluflexpack Drniš
Constantia Flexibles, globalni proizvođač ambalaže i portfeljska tvrtka u vlasništvu podružnice One Rock Capital Partners LLC preuzela je približno 57 posto dionica kompanije Aluflexpack AG od Montana Tech Components AG  i Xoris GmbH, stoji u prioopćenju.
 
Paralelno, pokrenut će javnu ponudu u gotovini za sve dionice Aluflexpacka u javnom vlasništvu za 15 švicarskih franaka po dionici do 18.75 švicarskih franaka po dionici, ovisno o ishodu regulatornog procesa kako je opisano u prethodnoj najavi ponude koja je objavljena danas.
 
Ponuda predstavlja premiju od 72 posto do 115 posto u odnosu na zaključnu cijenu dionice Aluflexpacka 15. veljače 2024., dan trgovanja koji neposredno prethodi prethodnoj objavi ponude, i 78 posto do 123 posto premije na prosječnu ponderiranu cijenu tijekom zadnjih 60 dana trgovanja prije prethodne objave ponude. Upravni odbor Aluflexpacka jednoglasno je odlučio da će preporučiti dioničarima da prihvate Ponudu. 
 

Aluflexpack je proizvođač fleksibilnih rješenja za pakiranje sa sjedištem u švicarskom Reinachu (Aargau). Ima proizvodne pogone u Švicarskoj, Francuskoj, Poljskoj, Tunisu, Turskoj i Hrvatskoj. Aluflexpack Grupa jedan je od najuspješnijih stranih investitora u hrvatskoj industriji. U posljednjih 10 godina uložila je više od 200 milijuna eura u ukupno četiri proizvodna pogona; u Drnišu, Omišu, Umagu i Zadru, a u Hrvatskoj zapošljava više od 1100 ljudi, što ga čini jednim od tri najveća poslodavca u Jadranskoj regiji.

Constantia je proizvođač fleksibilne ambalaže sa sjedištem u Beču. Ima 7.150 zaposlenika i proizvodi rješenja za pakiranje na 28 lokacija u 15 zemalja. - Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu Aluflexpacku u Constantiju. Ova se akvizicija savršeno uklapa u našu strategiju Vision 2030 kao snažnog igrača u pakiranju u Europi i globalno - rekao je Pim Vervaat, glavni izvršni direktor Constantije. - Vjerujemo da kombinacija naših poslova predstavlja sjajnu stratešku i kulturnu usklađenost koja će nam omogućiti da bolje služimo našim klijentima kroz poboljšani održivi asortiman proizvoda podržan potpuno integriranim tehnološkim portfeljem, dok istovremeno proširujemo naš geografski doseg - istaknuo je.

Johannes Steurer, izvršni direktor tvrtke Aluflexpack, rekao je: ‘Tijekom posljednjeg desetljeća Aluflexpack se pozicionirao kao jedna od vodećih kompanija za proizvodnju fleksibilne ambalaže u Europi. Naš trenutni položaj i postignuća također su rezultat podrške i predanosti koju smo kontinuirano dobivali od Montana Tech Components. Iznimno cijenimo ovo partnerstvo koje nam je pružalo snažnu podršku tijekom godina i uvelike olakšavalo realizaciju naših projekata širenja, kao i ulaganja u naše ljude, vodeću tehnologiju i inovacije. Zajedno s novim partnerom nastavit ćemo raditi na našoj strategiji kako bismo stvorili najbolju moguću vrijednost za naše kupce, zaposlenike i sve dioničare te poticali inovacijske projekte i naš smjer prema održivosti. Radujemo se ovom partnerstvu s timom tvrtke Constantia Flexibles.‘ 

image

Johannes Steurer

foto

- Aluflexpack kroz ovu akviziciju može poduzeti značajan korak u rastu, iskoristiti temeljne kompetencije i konsolidirati stručnost u industriji ambalaže i pakiranja - rekao je dr. Michael Tojner, izvršni direktor MTC-a i bivši većinski vlasnik Aluflexpacka. - Ponosni smo na priču o uspjehu za nas kao međunarodnu industrijsku grupu, na strateško preusmjeravanje, izlazak na burzu i sada novu vlasničku strukturu koja je u potpunosti usmjerena na industriju pakiranja. Izniman potencijal ove tvrtke u industriji fleksibilne ambalaže bio je vidljiv otpočetka te je ukupno od 2013. u organski i anorganski rast uloženo više od 360 milijuna eura. Zajedno sa snažnim menadžmentom i motiviranim zaposlenicima, uspjeli smo Aluflexpack učiniti globalnim igračem na području rješenja za fleksibilnu ambalažu - istaknuo je Tojner.

Ponuda natječaja podliježe određenim uvjetima uključujući regulatorna odobrenja. Predojava ponude, koja je objavljena danas i dostupna na https://afp-tender-offer.com, sadrži bitne uvjete javne ponude. 
 
 

 
25. travanj 2024 11:37