Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Bugatti Rimac otvara inovacijski centar u Berlinu

01. Travanj 2022.

Kompanija Bugatti Rimac objavila je na svojim stranicama da otvaraju inovacijsko središte u Berlinu, te kako će novi inženjerski i dizajnerski centar bit će središnja točka budućnosti tvrtke.

Dok sjedište Bugattija Rimca ostaje u Zagrebu s većinom zaposlenika i budućim širenjem u Hrvatskoj, ovo novo berlinsko čvorište djeluje pod novom njemačkom tvrtkom kćeri, Bugatti Rimac GmbH. U njemu se nalaze ne samo dizajnerski i inženjerski timovi već i druge sastavnice Bugattija Rimca, uključujući nabavu, financije, upravljanje programima, informatiku, pravne poslove i marketing.

- Bugatti Rimac GmbH je uzbudljiva nova ekspanzija poslovanja. Ova nova podružnica bit će duboko uključena u mnoge uzbudljive projekte hiperautomobila za koje se jako radujemo što ćemo ih podijeliti sa svijetom. Naš tim se širi iz dana u dan, a Bugatti Rimac GmbH predstavlja priliku za najbolje u industriji da nam se pridruže, pokažu svoje vještine i budu dio tvrtke koja redefinira hiperautomobil – rekao je Mate Rimac.

Novo središte u Berlinu će poslužiti kao inovacijski hub koji će zapošljavati stručnjake iz područja naprednih tehnologija i dizajna.

Uz ovu vijest stiže i novost da je novi direktor dizajna Achim Anscheidt, dugogodišnji zaposlenik Bugattija.

- Od početka Veyrona do kraja Chironove ere, ovo naslijeđe obilježit će jedno poglavlje priče o Bugattiju, ali sada se pripremamo za potpuno novu eru s Bugatti Rimcem – rekao je

27. travanj 2024 15:05