Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Building.hr: Za šest mjeseci 850 registriranih graditeljskih tvrtki

03. Srpanj 2023.
Maja Borovina Frankić

Building.hr, centralna platforma za graditeljstvo u Hrvatskoj, u pola godine od pokretanja dosegnula je brojku od čak 850 registriranih tvrtki članica. Poručila je to Maja Borovina Frankić koja stoji iza ideje i razvoja te platforme, a kojoj su se osim domaćih pridružile i neke strane tvrtke, prepoznajući njezine potencijalne mogućnosti. Riječ je, prije svega o korisnim i relevantnim sektorskim informacijama, kontaktima i poslovnim povezivanjima.

‘Building.hr razvijali smo godinama, temeljito i posvećeni detaljima. Vjerovali smo da će koncept biti prepoznat od kolega u graditeljskom sektoru, ali prvi val registracija i brojka od 850 tvrtki nas je zaista ugodno iznenadio i potvrdio nam da smo kreirali koristan proizvod. Ovo je tek početak priče kojom, vjerujem, dovodimo graditeljstvo u Hrvatskoj u korak sa suvremenim trendovima, pojednostavljujemo poslovanje i u konačnici posredno omogućujemo rast hrvatskim tvrtkama i hrvatskom gospodarstvu‘, istaknula je Borovina Frankić, ekonomistica koja dugi niz godina radi u graditeljskom sektoru kroz angažman u obiteljskom poduzeću Spegra, kroz koju je iz prve ruke detektirala izazove s kojim se tvrtke susreću.

Odgovor na probleme

Platforma Building.hr, dodaje, ima za cilj postati najveća i najrelevantnija baza informacija, kontakata i drugih vrijednih i relevantnih sadržaja za tvrtke iz graditeljskog i bliskih sektora. Mjesto gdje će se tvrtke umrežiti i povezati, pomoći im pronaći adekvatne i provjerene partnere i kooperante te ubrzati i pojednostaviti procese. Nastala je kao odgovor na dugogodišnje stanje na tržištu i probleme s kojima se u kontinuitetu bori graditeljski sektor, a koji su izrazito naglašeni posljednjih nekoliko godina - nedostatak radne snage, nesistematičnost podataka, nedostupnost informacija, slaba B2B suradnja, disproporcija ponude i potražnje s obzirom na geografski položaj te značajno zaostajanje za digitalnim trendovima.

‘U budućnosti i to vrlo skoroj planiramo kroz širenje koncepta platforme Building.hr ponuditi kolegama iz sektora još usluga i mogućnosti. Već krajem 2023. predstavit ćemo o čemu se radi, a ono što u ovom trenutku mogu reći je da će biti jedinstveno, korisno i pomno osmišljeno. Naravno, korisnici platforme će imati i prednosti pri konzumaciji tog novog ‘proizvoda‘ pa pozivam tvrtke koje još nisu da se pridruže biranoj zajednici relevantnih dionika našeg sektora i da zajedno kreiramo uspješnije graditeljstvo u Hrvatskoj‘, rekla je Borovina Frankić.

26. travanj 2024 09:48