Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Dajana Mrčela prelazi na poziciju članice Uprave Zvijezde plus

01. Rujan 2023.
Dajana Mrčelafoto Gojko MitiĆ

Bivša predsjednica Uprave Saponije, Dajana Mrčela, preuzima novu ulogu u velikoj domaćoj kompaniji. Naime, kako su nam potvrdili iz Fortenove, Mrčela s današnjim danom preuzima mjesto članice Uprave Zvijezde plus. Time će se na čelu Fortenovine tvrtke pridružiti Tomislavu Alagušiću, koji je predsjednik Uprave od 2022. godine, te Karmen Rosan, koja je na mjestu članice Uprave. Imenovana je na razdoblje od četiri godine.

Inače, Mrčela u travnju ove godine napustila čelnom mjesto u Saponiji. Tom je prilikom Mrčela na svom LinkedIn profilu objavila da Saponiju napušta nakon gotovo 30 godina suradnje. Naime, svoju profesionalnu karijeru od početka gradi u Saponiji gdje je od pozicije pripravnice, preko direktorice marketinga i izvoza došla do vodeće funkcije u tvrtki. 

Ulogu predsjednice Uprave obnašala je od 2019. godine. Prije toga se 2006. s pozicije direktorice marketinga, prodaje i izvoza priključila Upravi te je narednih pet godina bila zadužena za marketing i izvoz u kompaniji, a zatim je spektar njezinih odgovornosti u Upravi Saponije proširen te je 2011., uz dotadašnja područja, upravljala još i prodajom, nabavom, logistikom te istraživanjem i razvojem tvrtke. Istodobno, od 2014. je iste odgovornosti preuzela i u Upravi Kandita iz Osijeka i obnašala ih do odlaska iz Mepas grupe.

Umjesto nje, čelo Saponije je preuzeo Ivan Grbešić, sin preminulog Mirka Grbešića, osnivača Mepas Grupe, u čijem je sastavu i Saponia, a Mrčela će svoj poslovni put od sada ipak graditi u drugoj dobro poznatoj hrvatskoj tvrtki. 

Također, ​Mrčela svoju biografiju nadopunjuje završetkom Ekonomskog fakulteta u Osijeku na kojemu je 2018. i doktorirala. Također, predsjednica je Udruženja tvrtki hrvatske prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji (UPiDUT), članica je odbora direktora UN Global Compact Croatia i Upravnog odbora HGK. Prije dvije godine je od MBA Croatia udruženja dobila nagradu za poslovnu ženu godine.

24. travanj 2024 08:48