Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Kamp Mon Perin u Balama u ovu sezonu ulazi s novosagrađenim wellness-centrom

17. Ožujak 2024.
Massimo Piutti, predsjednik Uprave tvrtke Mon Perin

U ovu turističku sezonu kamp Mon Perin u Balama ulazi s novosagrađenim kompleksom sa zatvorenim i otvorenim grijanim bazenom s morskom vodom, spa-zonom, prostorom za obavljanje medicinske, odnosno terapeutske djelatnosti te dvoranom za evente i druge aktivnosti. Novi wellnes-centar jedan je od projekata iz prošlogodišnje investicije tvrtke Mon Perin u iznosu od 14 milijuna eura namijenjenih poboljšanju smještajnih kapaciteta i usluga kampa Mon Perin radi njegova repozicioniranja u kamperski resort.

U petogodišnjem planu poslovanja Mon Perin zacrtao si je za razvoj kamperskog resorta investicijski ciklus od ukupno 40 milijuna eura i to povećanjem broja luksuznih mobilnih kućica, razvojem infrastrukture te generalnim dizanjem kvalitete ponuđenih usluga. Prvi ciklus investicije, u visini od 7,5 milijuna eura, pokrenut je i završen za sezonu 2022. godine, a uključivao je prenamjenu dijela kampa u luksuznu zonu s 15 mobilnih kućica s vlastitim bazenima, dodatni bazen s toboganom u sklopu tematskoga vodenog parka, deset mobilnih kućica s jacuzzijem itd. Drugi ciklus, od 14 milijuna eura, u sklopu kojega je i wellnes-centar, pokrenut je uoči prošlogodišnje turističke sezone i njegovi rezultati već su vrlo vidljivi.

Tvrtka Mon Perin, naime, koja osim kampom kategoriziranim s četiri zvjezdice i s blizu 900 smještajnih jedinica raspolaže i dvama manjim objektima s pet zvjezdica, u prošloj je godini zabilježila snažan rast (43,5 posto) prihoda, koji su iznosili 14,7 milijuna eura. U odnosu na 2022. godinu još je snažnije (64 posto) porasla dobit, na 5,2 milijuna eura.

Kako najavljuje Uprava Mon Perina, na čijem je čelu Massimo Piutti, u idućem razdoblju u planu je preuređenje dijelova kampa s manjim parcelama u zone s prostranim mobilnim/glamping-kućicama te dodatno ulaganje u sadržaje kampa.

26. travanj 2024 13:17